וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות מוסר עם מסבחת חצילים

חברי קבוצת "מחניודה" במתכון לקציצות מוסר עם מסבחה של חצילים שרופים על האש. את הקציצות האלה כיף להגיש עם לאפה כדי לנגב כמו שצריך את המסבחה עם הדגים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

מנות במסעדת מחנה יהודה. אפיק גבאי
מנות במסעדת מחנה יהודה

מצרכים למתכון

  • לכ-25 קציצות:
  • לקציצות:
  • קילו דג מוסר טחון
  • זר פטרוזליה קצוצה
  • זר כוסברה קצוצה
  • 6 עד 8 שיני שום קצוצות
  • כפית פלפל שאטה יבש
  • כפית פפריקה
  • מלח
  • פלפל
  • כפית חוויאג'
  • 1/2 כוס שמן זית
  • כף אריסה
  • 2 כפות לימון כבוש טחון
  • חופן צנוברים
  • חופן נענע קצוץ
  • למסבחה:
  • 250 גרם חומוס מושרה ומבושל
  • 4 חצילים שרופים קלופים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 6 שיני שום
  • 1 פלפל חריף
  • זר גדול של כוסברה קצוצה
  • זר גדול של פטרוזיליה קצוצה
  • זר בזיליקום קצוץ
  • זר תרד קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • כפית וחצי כמון
  • כפית וחצי חוויאג'
  • כפית וחצי כורכום
  • להגשה:
  • לאפה
  • שמן זית
  • יוגורט (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את כל הירוקים ומוסיפים עם כל שאר המרכיבים לדג הטחון.
  • 2. לשים היטב עד שמקבלים מסה יציבה ומקבבים כ-40 עד 50 גרם כל קציצה. מטגנים בשמן רדוד עד להזהבה ומניחים בצד.
  • 3. מכינים מסבחה: מאדים שום פרוס ושמן זית ומוסיפים את החומוסים המבושלים עד להזהבה קלה.
  • 4. מוסיפים פלפל חריף פרוס מבשלים על אש נמוכה כשתיים עד שלוש דקות.
  • 5. את החצילים שורפים על אש גלויה, מקלפים וקוצצים גס ומוסיפים אותם לתערובת החומוס. לאחר שעירבבנו את החצילים מוסיפים את כל עשבי התיבול (כוסברה, פטרוזיליה, בזיליקום ותרד). מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
  • 6. מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל, חוויאג, כמון וכורכום מערבבים ומוסיפים את המיץ לימון.
  • 7. אופן הגשה: לוקחים מעט מהתבשיל, מוסיפים לתוכו כ-3 קציצות לסועד, מחממים ומגישים עם קריספי לאפה, שמן זית ואפשרי להוסיף יוגורט אם הארוחה חלבית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully