קבב עוף ופיסטוקים
במסגרת ההכנות לחגיגות יום העצמאות, אבי ביטון מכין קבב דווקא מבשר פרגית, ומוסיף לתערובת התבלינים פיסטוקים, שמשדרגים את השיפוד ונותנים לו טוויסט קראנצ'י
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 קבבים:
- 600 גרם בשר פרגיות טחון
- 5 כפות פיסטוק חלבי קלוף, קלוי וקצוץ
- 1/2 כפית פלפל לבן
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית כמון
- כפית מלח
- 1 בצל גדול, קצוץ דק מאוד
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה/ פטרוזיליה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- לטיגון:
- 4 כפות שמן זית
- להגשה:
- פיתות
- טחינה
- 1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק
- עגבניות חתוכות
- חמוצים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים. יוצרים מהתערובת קציצות עגולות ושטוחות מעט, שומרים במקרר שעתיים לפחות.
- 2. מחממים גריל פחמים או מחבת פסים, שמים שמן זית, וצולים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד. מגישים עם טחינה, עגבנייה, פלפל חריף, חמוצים ופיתות.