מרק צ'ורבה דה פרישוארה

האחיות כתי עינב ושולה מידב מעניקות את המתכון המשפחתי למרק עוף עם כדורי בשר

מתכון מאת: מערכת וואלה!
צ'ורבה קו פרישוארה- מרק צ'ורבה רומני עם כדורי בשר ואורז. דרור עינב,
צ'ורבה קו פרישוארה- מרק צ'ורבה רומני עם כדורי בשר ואורז(צילום: דרור עינב)

מצרכים

  • מרק עוף מבושל
  • עלי פטרוזיליה או עלי סלרי קצוצים
  • 2 גזרים מגוררים
  • לקציצות:
  • 250 גרם בשר עוף טחון
  • 1/2 כוס אורז
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • מלח ופלפל שחור
  • מיץ לימון לפי הטעם, בסוף הבישול
  • *אם יש בנמצא לאושטן משלבים אותו במקום עלי הפטרוזיליה/סלרי ומיץ לימון

אופן ההכנה

  • 1. מכינים מרק עוף ומסננים.
  • 2. מניחים את סיר המרק המסונן מעל אש קטנה ומוסיפים פנימה את הגזרים המגוררים ועלי הפטרוזיליה או הסלרי הקצוצים ומבשלים 10 דקות.
  • 3. בינתיים מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות: הבשר, האורז, הביצה, הבצל והתבלינים ומערבבים.
  • 4. יוצרים עם הידיים כדורים מתערובת הבשר והאורז (הם לחים ומעט דביקים וזה בסדר) ומכניסים לתוך סיר המרק הרותח עם הגזרים והפטרוזיליה.
  • 5. ממשיכים לבשל כ-45 דקות. מכבים, מוסיפים מיץ לימון לפי החמיצות הרצויה ומגישים בצלחות עמוקות עם 2-3 כדורים לכל אחד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully