מרק צ'ורבה דה פרישוארה
האחיות כתי עינב ושולה מידב מעניקות את המתכון המשפחתי למרק עוף עם כדורי בשר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מרק עוף מבושל
- עלי פטרוזיליה או עלי סלרי קצוצים
- 2 גזרים מגוררים
- לקציצות:
- 250 גרם בשר עוף טחון
- 1/2 כוס אורז
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור
- מיץ לימון לפי הטעם, בסוף הבישול
- *אם יש בנמצא לאושטן משלבים אותו במקום עלי הפטרוזיליה/סלרי ומיץ לימון
אופן ההכנה
- 1. מכינים מרק עוף ומסננים.
- 2. מניחים את סיר המרק המסונן מעל אש קטנה ומוסיפים פנימה את הגזרים המגוררים ועלי הפטרוזיליה או הסלרי הקצוצים ומבשלים 10 דקות.
- 3. בינתיים מערבבים יחד את מרכיבי הקציצות: הבשר, האורז, הביצה, הבצל והתבלינים ומערבבים.
- 4. יוצרים עם הידיים כדורים מתערובת הבשר והאורז (הם לחים ומעט דביקים וזה בסדר) ומכניסים לתוך סיר המרק הרותח עם הגזרים והפטרוזיליה.
- 5. ממשיכים לבשל כ-45 דקות. מכבים, מוסיפים מיץ לימון לפי החמיצות הרצויה ומגישים בצלחות עמוקות עם 2-3 כדורים לכל אחד.