מרק עוף צח עם קרעפלך
מרק עוף צח עם קרעפלך מתוך הספר "מרק חם" של בני סיידא
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- למרק:
- 3 כרעיים מעוף טרי
- 700 גרם גרון הודו, חתוך לקטעים
- 6 כנפיים
- 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לרבעים
- 1 בצל גדול, קלוף וחצוי
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים לחצאים
- 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחצוי
- 10 גבעולי פטרוזיליה + 5 גבעולי סלרי קשורים בחוט שפגט
- 1 כרישה (החלק הלבן בלבד), חצויה ושטופה היטב
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 31/2 ליטרים (14 כוסות) מים
- להגשה:
- 21-18 קרעפלך איכותיים (במילוי האהוב עליכם), מבושלים
אופן ההכנה
- 1. שמים בסיר גדול את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה ביותר בבעבוע עדין 3 שעות.
- 2. מצננים, מסננים את המרק (לא משתמשים במתכון זה בתכולת המרק) ומקררים את הנוזל למשך לילה (הנוזל הוא המרק הצח).
- 3. למחרת, מסירים את השומן מעל פני המרק ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם עם קרעפלך.