פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק עוף צח עם קרעפלך

      מרק עוף צח עם קרעפלך מתוך הספר "מרק חם" של בני סיידא

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרקים של בני סיידא (יח
      מרקים של בני סיידא (יח"צ , צילום: דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר, הוצאת מודן)

      מצרכים

      • למרק:
      • 3 כרעיים מעוף טרי
      • 700 גרם גרון הודו, חתוך לקטעים
      • 6 כנפיים
      • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לרבעים
      • 1 בצל גדול, קלוף וחצוי
      • 3 גזרים, קלופים וחתוכים לחצאים
      • 1 שורש פטרוזיליה, קלוף וחצוי
      • 10 גבעולי פטרוזיליה + 5 גבעולי סלרי קשורים בחוט שפגט
      • 1 כרישה (החלק הלבן בלבד), חצויה ושטופה היטב
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • 31/2 ליטרים (14 כוסות) מים
      • להגשה:
      • 21-18 קרעפלך איכותיים (במילוי האהוב עליכם), מבושלים

      אופן ההכנה

      • 1. שמים בסיר גדול את כל מרכיבי המרק ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה ביותר בבעבוע עדין 3 שעות.
      • 2. מצננים, מסננים את המרק (לא משתמשים במתכון זה בתכולת המרק) ומקררים את הנוזל למשך לילה (הנוזל הוא המרק הצח).
      • 3. למחרת, מסירים את השומן מעל פני המרק ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם עם קרעפלך.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -