- 1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל 3 דקות. מעבירים לקערה.
-
- 2. מוסיפים חצי מכמות העוף, מטגנים 4 דקות ומעבירים לקערה עם הבצל. ממשיכים עם יתרת העוף ובסוף מאחדים בסיר עם תכולת הקערה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומניחים לעוף להגיר נוזלים למשך 20 דקות.
-
- 3. מוסיפים לסיר מים רותחים, מלח, עלי דפנה ואם רוצים - גם שמיר. מגבירים את הלהבה ומבשלים עוד 15 דקות.
-
- 4. מורידים מהאש, מצננים ומסננים היטב. מעבירים לצנצנות ומאחסנים במקרר שבוע, או במקפיא 3 חודשים לפחות.
-
- הערה: לא כדאי להוריד מראש את השומן. הוא שומר על המרק מפני בקטריות. כשמוציאים מרק לחימום, נוטלים רק נוזלים בלי שומן.
-
- 3 טיפים לחורף חם:
-
- 1. שמרו בהקפאה שאריות מכל מרק שאתם מכינים. בסיס כזה תמיד ישדרג את האוכל, בין אם מכינים ממנו אורז, או מחבת עם ירקות לשקשוקה.
-
- 2. מזווה הקטניות: קונים חבילה מכל סוג, משרים כמה שצריך, מבשלים ושומרים במקפיא. הדרך מכאן ועד הכנת מרק - קצרה.
-
- 3. הצטיידו בחומרי גלם שיעשו חיים קלים במטבח: פטריות מיובשות, עגבניות מיובשות, פלפל צ'ומה, חלב קוקוס, מיסו, מחית קארי - כשכל החומרים האלה זמינים, המנות שתצליחו להפיק במהירות יהיו מאוד מגוונות.