פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק עוף מהיר וחסכוני

      הנה ההוכחה לכך שאפשר להכין מרק עוף טעים ועשיר במיוחד, באמצעים דלים למדי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אורלי פלאי מרק עוף (נמרוד סונדרס)
      אורלי פלאי מרק עוף (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-2 ליטר מרק:
      • קילו וחצי חלקי עוף, בעיקר עצמות, קצוצים גס
      • 1 בצל גדול קצוץ
      • 2 כפות שמן זית
      • 2 ליטר מים רותחים
      • 2 כפות מלח
      • 2 עלי דפנה
      • צרור שמיר (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל 3 דקות. מעבירים לקערה.
      • 2. מוסיפים חצי מכמות העוף, מטגנים 4 דקות ומעבירים לקערה עם הבצל. ממשיכים עם יתרת העוף ובסוף מאחדים בסיר עם תכולת הקערה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומניחים לעוף להגיר נוזלים למשך 20 דקות.
      • 3. מוסיפים לסיר מים רותחים, מלח, עלי דפנה ואם רוצים - גם שמיר. מגבירים את הלהבה ומבשלים עוד 15 דקות.
      • 4. מורידים מהאש, מצננים ומסננים היטב. מעבירים לצנצנות ומאחסנים במקרר שבוע, או במקפיא 3 חודשים לפחות.
      • הערה: לא כדאי להוריד מראש את השומן. הוא שומר על המרק מפני בקטריות. כשמוציאים מרק לחימום, נוטלים רק נוזלים בלי שומן.
      • 3 טיפים לחורף חם:
      • 1. שמרו בהקפאה שאריות מכל מרק שאתם מכינים. בסיס כזה תמיד ישדרג את האוכל, בין אם מכינים ממנו אורז, או מחבת עם ירקות לשקשוקה.
      • 2. מזווה הקטניות: קונים חבילה מכל סוג, משרים כמה שצריך, מבשלים ושומרים במקפיא. הדרך מכאן ועד הכנת מרק - קצרה.
      • 3. הצטיידו בחומרי גלם שיעשו חיים קלים במטבח: פטריות מיובשות, עגבניות מיובשות, פלפל צ'ומה, חלב קוקוס, מיסו, מחית קארי - כשכל החומרים האלה זמינים, המנות שתצליחו להפיק במהירות יהיו מאוד מגוונות.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -