וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עוף מהיר וחסכוני

הנה ההוכחה לכך שאפשר להכין מרק עוף טעים ועשיר במיוחד, באמצעים דלים למדי

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

אורלי פלאי מרק עוף. נמרוד סונדרס
אורלי פלאי מרק עוף

מצרכים למתכון

  • ל-2 ליטר מרק:
  • קילו וחצי חלקי עוף, בעיקר עצמות, קצוצים גס
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 2 כפות מלח
  • 2 עלי דפנה
  • צרור שמיר (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל 3 דקות. מעבירים לקערה.
  • 2. מוסיפים חצי מכמות העוף, מטגנים 4 דקות ומעבירים לקערה עם הבצל. ממשיכים עם יתרת העוף ובסוף מאחדים בסיר עם תכולת הקערה. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומניחים לעוף להגיר נוזלים למשך 20 דקות.
  • 3. מוסיפים לסיר מים רותחים, מלח, עלי דפנה ואם רוצים - גם שמיר. מגבירים את הלהבה ומבשלים עוד 15 דקות.
  • 4. מורידים מהאש, מצננים ומסננים היטב. מעבירים לצנצנות ומאחסנים במקרר שבוע, או במקפיא 3 חודשים לפחות.
  • הערה: לא כדאי להוריד מראש את השומן. הוא שומר על המרק מפני בקטריות. כשמוציאים מרק לחימום, נוטלים רק נוזלים בלי שומן.
  • 3 טיפים לחורף חם:
  • 1. שמרו בהקפאה שאריות מכל מרק שאתם מכינים. בסיס כזה תמיד ישדרג את האוכל, בין אם מכינים ממנו אורז, או מחבת עם ירקות לשקשוקה.
  • 2. מזווה הקטניות: קונים חבילה מכל סוג, משרים כמה שצריך, מבשלים ושומרים במקפיא. הדרך מכאן ועד הכנת מרק - קצרה.
  • 3. הצטיידו בחומרי גלם שיעשו חיים קלים במטבח: פטריות מיובשות, עגבניות מיובשות, פלפל צ'ומה, חלב קוקוס, מיסו, מחית קארי - כשכל החומרים האלה זמינים, המנות שתצליחו להפיק במהירות יהיו מאוד מגוונות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully