פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      קציצות גונדי במרק צח

      גונדי הן קציצות פרסיות אווריריות עשירות העשויות חומוס ועוף, המוגשות ביחד עם מרק צח מתובל ועשיר בטעמים. איציק ופיני לוי מראים איך עושים זאת נכון.

      2 מדרגים / 3 כוכבים

      קציצות גונדי במרק צח (נמרוד סונדרס)
      קציצות גונדי במרק צח (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • לקציצות:
      • 500 גרם חזה עוף טחון
      • 200 גרם חומוס קלוי טחון דק
      • שני בצלים גדולים, מגוררים וסחוטים
      • 3 כפות שמן
      • כפית שטוחה כורכום
      • קמצוץ הל טחון
      • כפית שטוחה פלפל שחור
      • מלח
      • למרק צח:
      • זוג כרעיים או חלקי עוף אחרים
      • 3 בצלים יבשים פרוסים גס
      • מעט שמן לטיגון
      • פלפל שחור
      • מלח
      • 3 תרמילי הל
      • כוס חומוס שהושרה במשך לילה וסונן
      • שני ליטר מים רותחים

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים את החומוס, מסננים ומניחים בצד.
      • 2. מחממים שמן בסיר ומטגנים היטב את הבצל עד לקבלת צבע שחום.
      • 3. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים יחד יפה מכל הצדדים.
      • 4. מוסיפים את המים הרותחים, מסירים קצף עד לקבלת נוזל צלול.
      • 5. מוסיפים את החומוס, מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים, ומנמיכים אש, וממשיכים בבישול עוד כ-40 דקות בסיר מכוסה.
      • 6. בזמן שהמרק מתבשל, מכינים קציצות: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה. יוצרים כדורים בגודל המועדף עליכם.
      • 7. מניחים במרק הצח והרותח. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד כ?45 דקות על אש קטנה.
      • 8. הגשה: בכל קערת מרק מניחים בערך כ-2 קציצות.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -