מרק גונדי עם עוף וחומוס
המתכון באדיבות דליה קלמיאן, מסעדת 'בר גיורא'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקציצת גונדי:
- 300 גר' חזה עוף טחון
- 300 גר' חומוס קלוי טחון
- 5-6 בצלים בינוניים טחונים
- רבע כוס מים
- רבע כוס שמן
- 2 כפיות מלח ופלפל
- כפית הל
- 2 כפיות כורכום
- למרק:
- רבע קילו חומוס מושרה במים למשך לילה
- חצי קילו עוף לפי בחירה (כנפיים, כרעיים, גרונות)
- כורכום, מלח פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. טוחנים את כל רכיבי הקציצות ומערבבים יחד. אם הבלילה יבשה מוסיפים מים ושמן לפי הצורך עד לקבלת עיסה רכה מספיק ליצירה עיגולים (בגודל כדור טניס).
- 2. מבשלים את החומוס בסיר עם 2 ליטר מים כ- 15 דקות ואז מוסיפים את העוף. מתבלים עם מלח, פלפל וכורכום לפי הטעם ומבשלים למשך כחצי שעה נוספת.
- 3. לאחר מכן יוצרים את כדורי הקציצה (בגודל כדור טניס) ומוסיפים לתוך המרק. יש להוסיף מים לפני הצורך כיוון שהגונדי סופג נוזלים. לאחר בישול נוסף של חצי שעה על אש בינונית המרק מוכן ובתיאבון.