מתכונים חמים

מרק עגבניות וכדורי בשר מקסיקני במקצת

ארוחה נינוחה בקערה אחת. המתכון מתוך הספר של איילת הירשמן: "ראש השנה הקל שלי – מתכונים מצוינים לחגי תשרי".

מתכון מאת: ,מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מרק מקסיקני של איילת הירשמן מתוך הספר ראש השנה הקל שלי

מחשבון המרות

מצרכים

  • 8 מנות
  • למרק:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים דק
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 8 כוסות מרק עוף או מרק בקר
  • 2 עלי דפנה
  • 2 קופסאות (800 גרם כל אחת) עגבניות מרוסקות
  • או כוס סלסה עגבניות מוכנה, או אריסה מוכנה או סלט מטבוחה מוכן
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה דק
  • מלח, פלפל שחור
  • לכדורי הבשר:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 6 כפות קמח תירס דק
  • כוס ציר עוף מוכן (מוכן או מתוצרת בית)
  • 1 ביצה
  • כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
  • כפית כמון
  • כוס כוסברה קצוצה
  • 1 שן שום, קלופה וכתושה
  • להגשה:
  • כוסברה טרייה קצוצה, לימונים
  • אפשרות להגשה
  • אורז לבן מבושל

אופן ההכנה

  • 1. המרק: מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל כמה דקות מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא שקוף. מעבירים חצי כוס מהבצל לקערה. מוסיפים את השום לסיר ומטגנים כחצי דקה (נזהרים לא לחרוך) מוסיפים את המרק, עלי הדפנה, העגבניות, הסלסה, הכוסברה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים קצת את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה 15 דקות.
  • 2. כדורי הבשר: שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה. יוצרים כדורים בגודל שזיפים קטנים ומוסיפים למרק. מביאים לרתיחה נוספת, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהכדורים רכים. חשוב להקפיד לבשל את כדורי הבשר במרק כשהרתיחה עדינה, והלהבה לא גבוהה. רתיחת יתר הופכת אותם לקשים, ואילו רתיחה עדינה תשאיר אותם רכים כמו שצריך. מתבלים במלח ובפלפל.
  • 3. ההגשה: מחלקים לקעריות, ואם רוצים, מוסיפים לכל קערה אורז לבן. זורים כוסברה מלמעלה וסוחטים את הלימונים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully