מרק עדשים של גרגיר חומוס-בר
אחד מהמרקים הכי אהובים עלינו הוא מרק העדשים. מרק קשוח , לא אלגנטי, שעובד גם כשכמות המים מדלדלת והוא הופך למעין נזיד. מתכון של "גרגיר חומוס-בר" בהרצליה פיתוח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- בצל קצוץ
- עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
- 300 גרם עדשים ירוקות
- אבקת כמון
- 1 ליטר מים (או ציר עוף)
- 2 כפות אבקת מרק עוף (אם משתמשים במים)
- כוסברה יבשה
- עלי פטרוזיליה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן בסיר וזורקים לתוכו את הבצל והשום. מבשלים עד לריכוך.
- 2. מוסיפים את העדשים את הכמון ואת הכוסברה היבשה לפי העין והטעם. מערבבים ומוסיפים את ציר העוף (או את המים אליהם מוסיפים 2 כפות מרק עוף). מבשלים בערך שלושת רבעי השעה עד לריכוך ומתבלים במלח ופלפל.
- 3. כדי להפוך את המרק לסמיך יותר יש לקחת מהעדשים המבושלים להעבירם במעבד מזון ולהחזיר לסיר.
- 4. מעט לפני ההגשה מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם הפטרוזיליה, מחממים מעט ומגישים עם לחם לבן .