מרק עדשים של גרגיר חומוס-בר

אחד מהמרקים הכי אהובים עלינו הוא מרק העדשים. מרק קשוח , לא אלגנטי, שעובד גם כשכמות המים מדלדלת והוא הופך למעין נזיד. מתכון של "גרגיר חומוס-בר" בהרצליה פיתוח.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
מרק עדשים במסעדת החצר בירושלים. נטלי ארביב,
מרק עדשים במסעדת החצר בירושלים(צילום: נטלי ארביב)

מצרכים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • בצל קצוץ
  • עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
  • 300 גרם עדשים ירוקות
  • אבקת כמון
  • 1 ליטר מים (או ציר עוף)
  • 2 כפות אבקת מרק עוף (אם משתמשים במים)
  • כוסברה יבשה
  • עלי פטרוזיליה
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר וזורקים לתוכו את הבצל והשום. מבשלים עד לריכוך.
  • 2. מוסיפים את העדשים את הכמון ואת הכוסברה היבשה לפי העין והטעם. מערבבים ומוסיפים את ציר העוף (או את המים אליהם מוסיפים 2 כפות מרק עוף). מבשלים בערך שלושת רבעי השעה עד לריכוך ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. כדי להפוך את המרק לסמיך יותר יש לקחת מהעדשים המבושלים להעבירם במעבד מזון ולהחזיר לסיר.
  • 4. מעט לפני ההגשה מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם הפטרוזיליה, מחממים מעט ומגישים עם לחם לבן .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully