פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קובה פיסרה

      פנינה צבאג מכינה את הקובה הגדולה מהמטבח הכורדי המכונה גם קובה תקליטים אותה יש הנוהגים גם לטגן אחרי הבישול

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קובה פיסרה מהמטבח הכורדי (דרור עינב , יח
      קובה פיסרה מהמטבח הכורדי (דרור עינב , יח"צ)

      מצרכים

      • עבור 8-10 קובה גדולות
      • למעטפת:
      • 500 גרם בשר בקר טחון
      • 500 גרם עוף טחון
      • 500 גרם אורז (רצוי יסמין) מושרה במים לילה
      • 2 כפות סולת
      • מלח ופלפל שחור
      • למילוי:
      • 1 ק"ג בשר בקר טחון גס
      • 4 בצלים קצוצים דק
      • שמן
      • מלח ופלפל
      • למרק:
      • 1 בצל קצוץ
      • 250 גרם גרונות הודו
      • 2-3 שיני שום
      • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
      • 1 כפית גדושה כורכום
      • מלח ופלפל
      • 1/2 1 -2 ליטר מים
      • לטיגון (רשות):
      • 3 ביצים טרופות

      אופן ההכנה

      • 1. המעטפת: מסננים את האורז ממי ההשריה ומתחילים ללוש אותו- הוא צריך להתפורר. מוסיפים את הבשר והעוף הטחונים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק. אם צריך מוסיפים את הסולת כדי שתעזור לאחד את הכל יחד. מניחים בצד.
      • 2. המילוי: במחבת רחבה עם שמן מטגנים את הבשר עד לייבוש הנוזלים. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן יחד עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
      • 3. ההרכבה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק ליריעה בעובי 0.5 ס"מ ממנה קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
      • 4. מניחים מהמלית במרכז עיגול וסוגרים עם עיגול נוסף. בשלב זה ניתן או להקפיא את הקובה או לבשל במרק.
      • 5. בישול במרק: מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד שקיפות. מוסיפים את השום, הגרונות, התבלינים, גרגרי החומוס והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.
      • 6. מוסיפים פנימה את כמות הקובה הרצויה וממשיכים לבשל 30 דקות. מגישים את הקובה עם מעט מנוזלי המרק וגרגרי החומוס.
      • 7. טיגון: אם רוצים, אחרי הבישול מססנים את הקובה מהנוזלים, טובלים בביצים טרופות ומטגנים בשמן חם.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -