- 1. המעטפת: מסננים את האורז ממי ההשריה ומתחילים ללוש אותו- הוא צריך להתפורר. מוסיפים את הבשר והעוף הטחונים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק. אם צריך מוסיפים את הסולת כדי שתעזור לאחד את הכל יחד. מניחים בצד.
-
- 2. המילוי: במחבת רחבה עם שמן מטגנים את הבשר עד לייבוש הנוזלים. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן יחד עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
-
- 3. ההרכבה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק ליריעה בעובי 0.5 ס"מ ממנה קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
- 4. מניחים מהמלית במרכז עיגול וסוגרים עם עיגול נוסף. בשלב זה ניתן או להקפיא את הקובה או לבשל במרק.
-
- 5. בישול במרק: מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד שקיפות. מוסיפים את השום, הגרונות, התבלינים, גרגרי החומוס והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.
-
- 6. מוסיפים פנימה את כמות הקובה הרצויה וממשיכים לבשל 30 דקות. מגישים את הקובה עם מעט מנוזלי המרק וגרגרי החומוס.
-
- 7. טיגון: אם רוצים, אחרי הבישול מססנים את הקובה מהנוזלים, טובלים בביצים טרופות ומטגנים בשמן חם.