נושאים חמים

קובה פיסרה

פנינה צבאג מכינה את הקובה הגדולה מהמטבח הכורדי המכונה גם קובה תקליטים אותה יש הנוהגים גם לטגן אחרי הבישול

קובה פיסרה מהמטבח הכורדי (דרור עינב , יח
קובה פיסרה מהמטבח הכורדי (דרור עינב , יח"צ)

מצרכים

  • עבור 8-10 קובה גדולות
  • למעטפת:
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 500 גרם עוף טחון
  • 500 גרם אורז (רצוי יסמין) מושרה במים לילה
  • 2 כפות סולת
  • מלח ופלפל שחור
  • למילוי:
  • 1 ק"ג בשר בקר טחון גס
  • 4 בצלים קצוצים דק
  • שמן
  • מלח ופלפל
  • למרק:
  • 1 בצל קצוץ
  • 250 גרם גרונות הודו
  • 2-3 שיני שום
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 כפית גדושה כורכום
  • מלח ופלפל
  • 1/2 1 -2 ליטר מים
  • לטיגון (רשות):
  • 3 ביצים טרופות

אופן ההכנה

  • 1. המעטפת: מסננים את האורז ממי ההשריה ומתחילים ללוש אותו- הוא צריך להתפורר. מוסיפים את הבשר והעוף הטחונים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק. אם צריך מוסיפים את הסולת כדי שתעזור לאחד את הכל יחד. מניחים בצד.
  • 2. המילוי: במחבת רחבה עם שמן מטגנים את הבשר עד לייבוש הנוזלים. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן יחד עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
  • 3. ההרכבה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק ליריעה בעובי 0.5 ס"מ ממנה קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
  • 4. מניחים מהמלית במרכז עיגול וסוגרים עם עיגול נוסף. בשלב זה ניתן או להקפיא את הקובה או לבשל במרק.
  • 5. בישול במרק: מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד שקיפות. מוסיפים את השום, הגרונות, התבלינים, גרגרי החומוס והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.
  • 6. מוסיפים פנימה את כמות הקובה הרצויה וממשיכים לבשל 30 דקות. מגישים את הקובה עם מעט מנוזלי המרק וגרגרי החומוס.
  • 7. טיגון: אם רוצים, אחרי הבישול מססנים את הקובה מהנוזלים, טובלים בביצים טרופות ומטגנים בשמן חם.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת