קובה פיסרה
פנינה צבאג מכינה את הקובה הגדולה מהמטבח הכורדי המכונה גם קובה תקליטים אותה יש הנוהגים גם לטגן אחרי הבישול
קובה פיסרה מהמטבח הכורדי (צילום: דרור עינב, יח"צ)
מחשבון המרות
- עבור 8-10 קובה גדולות
- למעטפת:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 500 גרם עוף טחון
- 500 גרם אורז (רצוי יסמין) מושרה במים לילה
- 2 כפות סולת
- מלח ופלפל שחור
- למילוי:
- 1 ק"ג בשר בקר טחון גס
- 4 בצלים קצוצים דק
- שמן
- מלח ופלפל
- למרק:
- 1 בצל קצוץ
- 250 גרם גרונות הודו
- 2-3 שיני שום
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 1 כפית גדושה כורכום
- מלח ופלפל
- 1/2 1 -2 ליטר מים
- לטיגון (רשות):
- 3 ביצים טרופות
- 1. המעטפת: מסננים את האורז ממי ההשריה ומתחילים ללוש אותו- הוא צריך להתפורר. מוסיפים את הבשר והעוף הטחונים, מתבלים במלח ופלפל וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק. אם צריך מוסיפים את הסולת כדי שתעזור לאחד את הכל יחד. מניחים בצד.
- 2. המילוי: במחבת רחבה עם שמן מטגנים את הבשר עד לייבוש הנוזלים. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן יחד עד לקבלת תערובת אחידה. מקררים.
- 3. ההרכבה: מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק ליריעה בעובי 0.5 ס"מ ממנה קורצים עיגולים בקוטר 8-10 ס"מ.
- 4. מניחים מהמלית במרכז עיגול וסוגרים עם עיגול נוסף. בשלב זה ניתן או להקפיא את הקובה או לבשל במרק.
- 5. בישול במרק: מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד שקיפות. מוסיפים את השום, הגרונות, התבלינים, גרגרי החומוס והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה.
- 6. מוסיפים פנימה את כמות הקובה הרצויה וממשיכים לבשל 30 דקות. מגישים את הקובה עם מעט מנוזלי המרק וגרגרי החומוס.
- 7. טיגון: אם רוצים, אחרי הבישול מססנים את הקובה מהנוזלים, טובלים בביצים טרופות ומטגנים בשמן חם.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה