- לנואה:
- 1. שוטפים היטב את עלי הנואה, קוצצים, שוטפים שוב היטב ומעבירים למסננת. יש לשטוף היטב את הידיים לאחר קיצוץ העלים או לעבוד עם כפפות.
-
- 2. במקביל מחממים בסיר את השמן ומשחימים מעט את הבצל.
-
- 3. מוסיפים את הנואה הקצוצה, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כשעתיים.
-
- 4. אחרי שעתיים מוסיפים את המלח ומיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש קטנה ללא מכסה עד להתאדות הנוזלים ועד שעלי הנואה הופכים מעט כהים.
-
- 5. מקררים, מחלקים למנות של 250 גרם או 500 גרם ומשתמשים בהתאם למתכון או מקפיאים.
-
- לקובה:
- 1. המילוי: בסיר עם מעט שמן צורבים את הבשר על אש גבוהה, מנמיכים וממשיכים לצרוב היטב עד שהבשר מתייבש אבל לא נשרף. כמעט שעה עד שהבשר מתחיל להתפורר לחוטים. אם צריך מפוררים מעט בעזרת מזלג. מקררים.
-
- 2. המעטפת: מערבבים את הג'ריש עם הסולת, המלח והשמן ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. מניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
-
- 3. המרק: בסיר עם מעט שמן מטגנים יחד את הבצל עם קוביות הבשר. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל מכוסה שעה עד שעה וחצי או עד לריכוך הבשר.
-
- 4. מוסיפים לסיר את הנואה המבושלת והשום (ואת האורז במידה ורוצים), מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ומיץ לימון. למרק צריך להיות טעם חמצמץ.
-
- 5. ממלאים ומבשלים: קורצים מהבצק עיגולים קטנים עם האצבעות, משטחים כל עיגול על כף היד, מניחים מהמלית במרכז הבצק, עוטפים וסוגרים היטב. בשלב זה ניתן להקפיא את הקובה או להכניס למרק החם.
-
- 6. מוסיפים את הקובה למרק ומבשלים יחד כ-20 דקות.