וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה כורדי עם נואה

הלוף הארצישראלי או הנּוּאָה, כפי הוא מכונה על ידי יוצאי כורדיסטן הוא צמח בר, הנחשב לצמח רעיל. על מנת להוציא ממנו את הרעלנים והחריפות הוא חייב לעבור בישול ארוך של ארבע שעות. מכינים מראש ומקפיאים

מתכון מאת: פנינה צבאג, מערכת וואלה

קובה נואה- קובה כורדית עם לוף ארצישראלי של פנינה צבאג. דרור עינב,
קובה נואה- קובה כורדית עם לוף ארצישראלי של פנינה צבאג/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לנּוּאָה:
  • 1 קילו נואה (עלי לוף ארצישראלי) שימו לב כי העלים בגרסה הלא מבושלת רעילים, ואסור לאכול אותם בטרם עברו בישול ארוך של 4 שעות
  • 2 בצלים גדולים קצוצים גס
  • 1/2 כוס שמן
  • 1-2 לימונים סחוטים למיץ
  • מעט מלח
  • לקובה סיסקה ב??נּוּאָה:
  • מילוי סיסקה:
  • 1 ק"ג בשר בקר, חתוך לקוביות (רצוי צלעות, נתח מס' 2)
  • 3-4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • למעטפת:
  • 500 גרם ג'ריש (הנקרא גם ג'רישה, בורגול גרוס דק) שטוף היטב במים קרים
  • 250 גרם סולת
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן
  • מעט מים, לפי הספיגה
  • למרק נואה:
  • 1 בצל קצוץ
  • 240 גרם בשר (צלעות מ' 2), חתוך לקוביות
  • 1/2 1 ליטר מים
  • 500 גרם נואה מבושלת (אחרי סינון)
  • 5-6 שיני שום
  • מיץ לימון ומלח לפי הטעם
  • * אפשר להוסיף 1/2 כוס אורז ( מסמיך ומשדרג את המרק)

אופן ההכנה

  • לנואה:
  • 1. שוטפים היטב את עלי הנואה, קוצצים, שוטפים שוב היטב ומעבירים למסננת. יש לשטוף היטב את הידיים לאחר קיצוץ העלים או לעבוד עם כפפות.
  • 2. במקביל מחממים בסיר את השמן ומשחימים מעט את הבצל.
  • 3. מוסיפים את הנואה הקצוצה, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים מכוסה כשעתיים.
  • 4. אחרי שעתיים מוסיפים את המלח ומיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש קטנה ללא מכסה עד להתאדות הנוזלים ועד שעלי הנואה הופכים מעט כהים.
  • 5. מקררים, מחלקים למנות של 250 גרם או 500 גרם ומשתמשים בהתאם למתכון או מקפיאים.
  • לקובה:
  • 1. המילוי: בסיר עם מעט שמן צורבים את הבשר על אש גבוהה, מנמיכים וממשיכים לצרוב היטב עד שהבשר מתייבש אבל לא נשרף. כמעט שעה עד שהבשר מתחיל להתפורר לחוטים. אם צריך מפוררים מעט בעזרת מזלג. מקררים.
  • 2. המעטפת: מערבבים את הג'ריש עם הסולת, המלח והשמן ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. מניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
  • 3. המרק: בסיר עם מעט שמן מטגנים יחד את הבצל עם קוביות הבשר. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל מכוסה שעה עד שעה וחצי או עד לריכוך הבשר.
  • 4. מוסיפים לסיר את הנואה המבושלת והשום (ואת האורז במידה ורוצים), מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ומיץ לימון. למרק צריך להיות טעם חמצמץ.
  • 5. ממלאים ומבשלים: קורצים מהבצק עיגולים קטנים עם האצבעות, משטחים כל עיגול על כף היד, מניחים מהמלית במרכז הבצק, עוטפים וסוגרים היטב. בשלב זה ניתן להקפיא את הקובה או להכניס למרק החם.
  • 6. מוסיפים את הקובה למרק ומבשלים יחד כ-20 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully