פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק שפונדרה וירקות שורש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק שפונדרה וירקות שורש (יח
      מרק שפונדרה וירקות שורש (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 1 ק"ג נתח שפונדרה, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
      • 3 בצלים קצוצים לקוביות
      • 3 גזרים חתוכים לקוביות
      • 3 גבעולי סלרי חתוכים
      • 2 קולורבי חתוכים לקוביות
      • 2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות
      • 2 שורשי פטרוזיליה קצוצים לקוביות
      • 6 עלי זעפרן (ניתן להחליף בחצי כפית כורכום)
      • 5 שיני שום
      • 1 עצם מח
      • 2 כפות קמח
      • 1 כוס יין לבן
      • מלח, פלפל
      • חופן עלי כוסברה קצוצים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן בסיר רחב. מקמחים את קוביות
      • הבשר ומטגנים יחד עם העצם 5 דקות. מוציאים לקערה.
      • 2. מוסיפים לסיר את ירקות השורש ושיני השום, מטגנים 3 דקות ויוצקים פנימה יין לבן. מקרצפים את תחתית הסיר על אש קטנה.
      • 3. מוסיפים את הבשר והעצם. מוסיפים מים שיכסו בשפע את הבשר והירקות. מביאים לרתיחה.
      • 4. מוסיפים את הזעפרן, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים בסיר מכוסה, על אש נמוכה, במשך שעתיים. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות