מרק שפונדרה וירקות שורש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 ק"ג נתח שפונדרה, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
- 3 בצלים קצוצים לקוביות
- 3 גזרים חתוכים לקוביות
- 3 גבעולי סלרי חתוכים
- 2 קולורבי חתוכים לקוביות
- 2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות
- 2 שורשי פטרוזיליה קצוצים לקוביות
- 6 עלי זעפרן (ניתן להחליף בחצי כפית כורכום)
- 5 שיני שום
- 1 עצם מח
- 2 כפות קמח
- 1 כוס יין לבן
- מלח, פלפל
- חופן עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן בסיר רחב. מקמחים את קוביות
- הבשר ומטגנים יחד עם העצם 5 דקות. מוציאים לקערה.
- 2. מוסיפים לסיר את ירקות השורש ושיני השום, מטגנים 3 דקות ויוצקים פנימה יין לבן. מקרצפים את תחתית הסיר על אש קטנה.
- 3. מוסיפים את הבשר והעצם. מוסיפים מים שיכסו בשפע את הבשר והירקות. מביאים לרתיחה.
- 4. מוסיפים את הזעפרן, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים בסיר מכוסה, על אש נמוכה, במשך שעתיים. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.