וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק שפונדרה וירקות שורש

מתכון מאת: סהר רפאל, מערכת וואלה

מרק שפונדרה וירקות שורש. כרמים,
מרק שפונדרה וירקות שורש/כרמים

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 1 ק"ג נתח שפונדרה, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 3 בצלים קצוצים לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי חתוכים
  • 2 קולורבי חתוכים לקוביות
  • 2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות
  • 2 שורשי פטרוזיליה קצוצים לקוביות
  • 6 עלי זעפרן (ניתן להחליף בחצי כפית כורכום)
  • 5 שיני שום
  • 1 עצם מח
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס יין לבן
  • מלח, פלפל
  • חופן עלי כוסברה קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן בסיר רחב. מקמחים את קוביות
  • הבשר ומטגנים יחד עם העצם 5 דקות. מוציאים לקערה.
  • 2. מוסיפים לסיר את ירקות השורש ושיני השום, מטגנים 3 דקות ויוצקים פנימה יין לבן. מקרצפים את תחתית הסיר על אש קטנה.
  • 3. מוסיפים את הבשר והעצם. מוסיפים מים שיכסו בשפע את הבשר והירקות. מביאים לרתיחה.
  • 4. מוסיפים את הזעפרן, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים בסיר מכוסה, על אש נמוכה, במשך שעתיים. לקראת סוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully