- אופן הכנה:
- 1. בסיר גדול מטגנים בשמן את קוביות הבצל עד שהן הופכות לשקופות, בערך 5 דקות אגב בחישה. מסירים את הסיר מהאש ובוחשים פנימה את הפפריקה.
-
- 2. משיבים את הסיר אל האש ומוסיפים 1/2 כוס מים. מערבבים, מתבלים בגרעיני הקימל ומוסיפים את הבשר. מבשלים את הבשר תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתחיל לשנות את צבעו.
-
- 3. מוסיפים לסיר את המים, משליכים לתוכו את קוביות העגבנייה והפלפל. ממליחים לפי הטעם ומבשלים עד שהבשר כמעט מוכן, בערך שעה וחצי לנתח הכתף או שעתיים לנתח השריר. במהלך הבישול מסירים מדי פעם את הקצף שהצטבר מעל.
-
- 4. מוסיפים את תפוחי האדמה ואת הגזרים. מבשלים תחת מכסה על אש נמוכה 30 דקות נוספות, עד שהבשר מתרכך ונהיה נימוח שמתרככים תפוחי האדמה. טועמים ומתבלים שוב במלח אם צריך.
-
- 5. כחמש דקות לפני תום הבישול מכינים צבטניות (המתכון בהמשך) ומוסיפים למרק. מגישים חם.
- אופן הכנת הצבטניות:
- 1. מערבבים את הקמח והביצה לבצק דביק וקשה.
-
- 2. בעזרת ידיים מקומחות, צובטים פיסות קטנות ממנו ומשליכים אותן לתוך סיר התבשיל הרותח. מערבבים ומבשלים 5 דקות. מגישים חם.