מרק גולש הונגרי
המרק שעבורו שווה לטוס עד לבודפשט - עכשיו אצלכם בבית, בלי שצריך לעלות על אף מטוס. ההונגרים אוהבים אותו חריף, אבל אפשר להחליט כמה חריף רוצים שהוא ייצא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- בשר שריר מס' 8 (800 גרם)
- בצל גדול
- 3 שיני שום
- שורש פטרוזיליה ושורש סלרי (מגורדים, אפשר להוסיף את העלים של הפטרוזיליה)
- רסק עגבניות קטן
- שעועית אדומה בצ'ילי חריף (שימורים)
- צרור שמיר
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה מי שאוהב חריפות)
- כפית פפריקה מתוקה
- גמבה אדומה גדולה, חתוך לרצועות
- 2 גזרים, חתוך לעיגולים
- תפוח אדמה גדול, חתוך לקוביות
- תיבולית צלי (של קנור) או כף אבקת מרק בקר
- 2 כפות אבקת מרק בצל
- 3 כפות מרק עוף
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. משחימים בשמן את הבשר עם הבצל והשום, ומשאירים אותו על האש להתבשל עם מעט מים (1/2 כוס) חצי שעה.
- 2. מוסיפים את כל הירקות ומכסים במים.
- 3. מוסיפים את כל התבלינים, סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה.
- 4. מוסיפים את הרסק וקופסת השעועית בצ'ילי (שימורים)
- ונותנים למרק התבשל על אש קטנה שעתיים.