וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק בשר ועוף ונצואלי

מתכון למרק בשר דרום אמריקאי עשיר בירקות וצבעים של דליה אלחדף ממסעדת טוטומה

מתכון מאת: דליה אלחדף, מערכת וואלה!

מרק עוף ובשר מוונצואלה של דליה אלחדף. דרור עינב
מרק עוף ובשר מוונצואלה של דליה אלחדף

מצרכים למתכון

  • עבור 6 מנות
  • 1 ק"ג נתח שלם של בשר אסדו (בלי הרבה שומן) או חזה בקר
  • 3 ליטר מים קרים
  • 1 כרישה (החלק הלבן וקצת מהירוק)
  • 1 בצל לבן גדול ומקולף
  • 1 פלפל אדום מתוק, קטן ונקי מגרעינים
  • 1 ראש סלרי מקולף או 4 גבעולי סלרי עם העלים
  • 6 גרגרי פלפל שחור
  • 1 כף מלח שטוחה (או לפי הטעם)
  • 1 כף מרק עוף (אופציונלי)
  • 1 כף שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כרעיים מחולקות לרבעים (סה"כ 6 -8 חתיכות, ניתן לבקש מהקצב לעשות זאת)
  • 1/4 ק"ג גזר חתוך
  • 1/2 ק"ג תפו"א חתוך לקוביות
  • 1/2 ק"ג בטטה חתוכה
  • 2 קלחי תירס נקיים וחתוכים ל- 3 חלקים
  • 1/2 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
  • צרור של כוסברה קצוץ
  • צרור של פטרוזיליה קצוץ
  • בין 6-8 עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. בסיר שמים את הבשר, הכרישה, הבצל, הפלפל אדום, הסלרי, גרגרי הפלפל והמלח ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומכפים את הקצף מידי פעם עם כף. מבשלים שעה וחצי או עד שהבשר כמעט רך.
  • 2. מסננים את הציר ושומרים בצד.
  • 3.חותכים את הבשר לקוביות בינוניות בגודל 3X3 ס"מ.
  • 4. מחממים שמן בסיר ומוסיפים פנימה את הבצל, הפלפל אדום והשום לטיגון קל.
  • 5. מוסיפים את העוף ומערבבים. מוסיפים את הבשר עם כל הירקות חוץ מהדלעת ומערבבים.
  • 6. שופכים פנימה את ציר הבקר המסונן ומתבלים במלח ופלפל לפי טעם. מבשלים 45 דקות על אש קטנה תוך כדי ערבוב.
  • 7. מוסיפים את הדלעת ,הכוסברה, הפטרוזיליה והנענע ומבשלים עוד כרבע שעה.
  • 8. הגשה: שמים בקערת מרק עמוקה חתיכת עוף, חתיכת בשר, תירס, נכל הירקות והציר. בוונצואלה מוסיפים להגשה חתיכה של אבוקדו וקערת אורז בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully