שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

קובה במיה כורדית

קבלו את הגירסה של הבשלנית הביתית זילפה שמואל ממושב ירדנה

מתכון מאת: זילפה שמואל, מערכת וואלה

צילום: עידו שחם בימוי: בת גולן עריכה: רן צימט

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות
  • ל"חשווה" (המילוי)
  • קילו בשר (טחון או קצוץ לקוביות)
  • 4 בצלים קצוצים
  • 50 גרם מרגרינה
  • 1/2 כף פלפל שחור
  • 1/2 כף מלח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה (להכנת קובה חריפה ניתן להמיר כף בפפריקה חריפה)
  • 1/4 כוס שמן
  • למרק:
  • עלי מנגולד (סלק)
  • במיה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 עגבניה קצוצה
  • מלח בהתאם לטעם
  • מלח לימון בהתאם לטעם
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ליטר מים
  • חבילת רסק עגבניות קטנה
  • לבצק:
  • קילו סולת
  • 1/2 כף מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • כף שמן
  • מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים אותו כ-5 דקות.
  • 2. את הבשר מכניסים לסיר נפרד ומאדים על הגז (עד שכל המים שבו מתאדים). מוסיפים את המרגרינה וחצי כף מלח. מוסיפים את הבשר לבצל ומטגנים אותם יחד בערך חצי שעה.
  • 3. מוסיפים פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מערבבים היטב, מקררים ומקפיאים כ-5 שעות. הערה: יש אפשרות להוסיף פפריקה חריפה להכנת קובה חריפה (בד"כ הקובה החריפה היא שטוחה).
  • 4. הכנת הבצק: מערבבים היטב את התבלינים יחד עם הסולת. מוסיפים בהדרגה מים וממשיכים בערבוב, עד שנוצר בצק.
  • 5. מחלקים את הבצק לכדורים, משטחים, ממלאים בבשר הטחון, משטחים ואוטמים היטב (יש אפשרות להכנה מראש והקפאה).
  • 6. הכנת המרק: מטגנים קלות את הבצל.
  • 7. מוסיפים עגבניה קצוצה ומעוכה, מוסיפים רסק, מים, את הירקות שנבחרו ומביאים לידי רתיחה. כשהירקות מתבשלים מכניסים את הקובה אחד אחד ומבשלים כ-20 דקות. מביאים לרתיחה ומורידים את האש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully