קובה במיה כורדית
קבלו את הגירסה של הבשלנית הביתית זילפה שמואל ממושב ירדנה
מצרכים
- ל-8 מנות
- ל"חשווה" (המילוי)
- קילו בשר (טחון או קצוץ לקוביות)
- 4 בצלים קצוצים
- 50 גרם מרגרינה
- 1/2 כף פלפל שחור
- 1/2 כף מלח
- 2 כפות פפריקה מתוקה (להכנת קובה חריפה ניתן להמיר כף בפפריקה חריפה)
- 1/4 כוס שמן
- למרק:
- עלי מנגולד (סלק)
- במיה
- 1 בצל קצוץ
- 1 עגבניה קצוצה
- מלח בהתאם לטעם
- מלח לימון בהתאם לטעם
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1/4 כוס שמן
- 2 ליטר מים
- חבילת רסק עגבניות קטנה
- לבצק:
- קילו סולת
- 1/2 כף מלח
- 1/4 כפית כורכום
- כף שמן
- מים
אופן ההכנה
- 1. מכינים את המלית: קוצצים את הבצל ומטגנים אותו כ-5 דקות.
- 2. את הבשר מכניסים לסיר נפרד ומאדים על הגז (עד שכל המים שבו מתאדים). מוסיפים את המרגרינה וחצי כף מלח. מוסיפים את הבשר לבצל ומטגנים אותם יחד בערך חצי שעה.
- 3. מוסיפים פלפל שחור ופפריקה מתוקה. מערבבים היטב, מקררים ומקפיאים כ-5 שעות. הערה: יש אפשרות להוסיף פפריקה חריפה להכנת קובה חריפה (בד"כ הקובה החריפה היא שטוחה).
- 4. הכנת הבצק: מערבבים היטב את התבלינים יחד עם הסולת. מוסיפים בהדרגה מים וממשיכים בערבוב, עד שנוצר בצק.
- 5. מחלקים את הבצק לכדורים, משטחים, ממלאים בבשר הטחון, משטחים ואוטמים היטב (יש אפשרות להכנה מראש והקפאה).
- 6. הכנת המרק: מטגנים קלות את הבצל.
- 7. מוסיפים עגבניה קצוצה ומעוכה, מוסיפים רסק, מים, את הירקות שנבחרו ומביאים לידי רתיחה. כשהירקות מתבשלים מכניסים את הקובה אחד אחד ומבשלים כ-20 דקות. מביאים לרתיחה ומורידים את האש.