פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קפלטי בברודו (מרק צח)

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קפלטי בברודו (לירז אלה)
      קפלטי בברודו (לירז אלה)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • לקפלטי:
      • 1 עוף שלם נקי (ניתן להשתמש רק בכנפיים או גרונות, העיקר שתהיה כמות גדולה שתשתווה לעוף שלם)
      • 2 גזרים
      • 4 עלי סלרי
      • 2 בצלים
      • 1 ראש שום
      • 75 גרם קליפת פרמזן (החלק הקשה של הקצה האחורי של הגבינה)
      • מלח
      • פלפל
      • לפסטה:
      • 500 גרם קמח
      • 5 ביצים L ( ניתן להשתמש בשני חלמונים במקום בביצה אחת שלמה. אין להשתמש ביותר מ-6 חלמונים ו- 2 ביצים שלמות בסך הכל)
      • למילוי:
      • 300 גרם סינטה
      • 200 גרם פרמזן טחון
      • 1 ביצה
      • 1 כף חמאה
      • קורט מוסקט
      • מלח
      • פלפל

      אופן ההכנה

      • לקפלטי:
      • 1. מכינים את הברודו: לסיר גדול מכניסים את כל חומרי המרק, למעט הפרמזן. מכסים במים כמעט עד סוף הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
      • 2. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש, מוסיפים את קליפת הפרמזן ומבשלים כשעה וחצי.
      • 3. מעבירים את המרק דרך מסננת ולאחר מכן, שוב, דרך חיתול בכדי שיתקבל מרק צח לגמרי.
      • לפסטה:
      • 1. לקערה, מכניסים את הקמח ויוצרים גומה. מוסיפים למרכז הגומה את הביצים ובעזרת מזלג מערבבים את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש בעזרת כרית כף היד את התערובת עד ליצירת מסה אחידה. מעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד לשעה.
      • 2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל רבע על משטח חלק ומקומח עד לעובי של 2 ס"מ.
      • 3. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית לקבלת דפים רחבים. רצוי להגיע לעובי כמה שיותר דק. חותכים את הדפים שמתקבלים במרווחים שווים של 20 ס"מ.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות