- לקפלטי:
- 1. מכינים את הברודו: לסיר גדול מכניסים את כל חומרי המרק, למעט הפרמזן. מכסים במים כמעט עד סוף הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה.
-
- 2. כשהמים רותחים, מנמיכים את האש, מוסיפים את קליפת הפרמזן ומבשלים כשעה וחצי.
-
- 3. מעבירים את המרק דרך מסננת ולאחר מכן, שוב, דרך חיתול בכדי שיתקבל מרק צח לגמרי.
-
-
-
- לפסטה:
- 1. לקערה, מכניסים את הקמח ויוצרים גומה. מוסיפים למרכז הגומה את הביצים ובעזרת מזלג מערבבים את התערובת עד שהיא מתחילה להקשיח. ממשיכים ללוש בעזרת כרית כף היד את התערובת עד ליצירת מסה אחידה. מעבירים למקרר מכוסה בניילון נצמד לשעה.
-
- 2. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל רבע על משטח חלק ומקומח עד לעובי של 2 ס"מ.
-
- 3. מכניסים את הבצק למכונת פסטה ביתית לקבלת דפים רחבים. רצוי להגיע לעובי כמה שיותר דק. חותכים את הדפים שמתקבלים במרווחים שווים של 20 ס"מ.