וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ערמונים ואווז מעושן

מרק עשיר וחורפי, שטעמיו עמוקים, בזכות שילוב הפטריות, הערמונים והאווז המעושן

מתכון מאת: מיכאל כץ, מערכת וואלה

מרק ערמונים ואווז מעושן. טלי מאייר
מרק ערמונים ואווז מעושן

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 3 כפות חמאה או רבע כוס שמן
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כוס קוביות אווז או הודו מעושן
  • 1/2 כוס כרישה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית טימין טרי (אפשר גם מיובש)
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות (מי שרוצה, יכול להשתמש בתערובת של פטריות יער שונות)
  • 200 גרם (חבילת ואקום) ערמונים קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 5 כוסות (1,250 מ"ל) ציר עוף
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • לקישוט:
  • שקית קרוטונים
  • חופן קוביות אווז או הודו מעושן
  • צרור עלי פטרוזיליה שטוגנו בשמן עמוק
  • 2-3 ערמונים פרוסים דק

אופן ההכנה

  • 1. מזהיבים את הבצל והכרשה בשמן או בחמאה. חשוב מאוד לא לשרוף אותם ולא להזהיב יותר מדי. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את השום ומממשיכים לבשל כעוד דקה.
  • 2. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומאדים, תוך כדי ערבוב, כ-2 דקות. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כ-40 דקות.
  • 3. מי שאוהב מרק בעל מרקם חלק יכול לרסק את המרק בעזרת בלנדר ידני.
  • 4. תיקונים: אם המרק סמיך מדי, יש לדלל במעט מים. אם המרק דליל, אפשר להסמיכו מעט באמצעות הוספת קורנפלור מדולל במים.
  • 5. יוצקים לקערה ומקשטים בקרוטונים, קוביות אווז, כמה עלי פטרוזיליה מטוגנת ופרוסות ערמונים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully