מרק ערמונים ואווז מעושן
מרק עשיר וחורפי, שטעמיו עמוקים, בזכות שילוב הפטריות, הערמונים והאווז המעושן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 3 כפות חמאה או רבע כוס שמן
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 3 שיני שום פרוסות
- 1/2 כוס קוביות אווז או הודו מעושן
- 1/2 כוס כרישה חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית טימין טרי (אפשר גם מיובש)
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות (מי שרוצה, יכול להשתמש בתערובת של פטריות יער שונות)
- 200 גרם (חבילת ואקום) ערמונים קלופים וחתוכים לפרוסות
- 5 כוסות (1,250 מ"ל) ציר עוף
- מלח ופלפל שחור גרוס
- לקישוט:
- שקית קרוטונים
- חופן קוביות אווז או הודו מעושן
- צרור עלי פטרוזיליה שטוגנו בשמן עמוק
- 2-3 ערמונים פרוסים דק
אופן ההכנה
- 1. מזהיבים את הבצל והכרשה בשמן או בחמאה. חשוב מאוד לא לשרוף אותם ולא להזהיב יותר מדי. מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את השום ומממשיכים לבשל כעוד דקה.
- 2. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומאדים, תוך כדי ערבוב, כ-2 דקות. מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כ-40 דקות.
- 3. מי שאוהב מרק בעל מרקם חלק יכול לרסק את המרק בעזרת בלנדר ידני.
- 4. תיקונים: אם המרק סמיך מדי, יש לדלל במעט מים. אם המרק דליל, אפשר להסמיכו מעט באמצעות הוספת קורנפלור מדולל במים.
- 5. יוצקים לקערה ומקשטים בקרוטונים, קוביות אווז, כמה עלי פטרוזיליה מטוגנת ופרוסות ערמונים.