פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק ערמונים עם קציפת שרדונה

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק ערמונים עם קציפת שרדונה (יח
      מרק ערמונים עם קציפת שרדונה (יח"צ , דניאל לילה)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 1 בצל קצוץ
      • ראש סלרי קטן חתוך לקוביות
      • 300 גרם ערמונים נקיים
      • ליטר ציר עוף או ירקות
      • 100 מ"ל שמנת
      • 50 מ"ל יין לבן
      • מלח
      • פלפל
      • סוכר
      • כף חמאה
      • לקציפת שרדונה:
      • כוס יין שרדונה
      • 1/2 כוס חלב
      • עירית קצוצה
      • 2 ערמונים פרוסים דק
      • 4 רצועות בייקון

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר מאדים את הבצל ואת הסלרי עם החמאה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עוד כ-5 דקות.
      • 2. מוסיפים את ציר העוף (או הירקות). מוסיפים את הערמונים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה.
      • 3. טוחנים את כל החומרים ומוסיפים את השמנת. מתבלים מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם.
      • 4. בסיר, מביאים לרתיחה את היין ומצמצמים לסירופ עד שנשאר מהכוס כף יין. מוסיפים את היין לחלב ומקציפים את החלב.
      • 5. מניחים את פרוסות הערמונים על מגש אפייה ואופים בתנור בחום של 140 מעלות, 15- 20 דקות, עד שהן מתקשות.
      • 6. מניחים את הבייקון על מגש בין שני ניירות אפייה, ומכניסים לתנור של 180 מעלות לכ-20-30 דקות, עד שהוא משחים ומתקשה, ומוציאים החוצה.
      • 7. מרכיבים: מוזגים את המרק לקערות, מעל מניחים את קציפת השרדונה, מעל את צ'יפס הערמונים ואת פרוסת הבייקון, מניחים מעל או לצד המרק.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -