- 1. בסיר מאדים את הבצל ואת הסלרי עם החמאה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עוד כ-5 דקות.
-
- 2. מוסיפים את ציר העוף (או הירקות). מוסיפים את הערמונים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה.
-
- 3. טוחנים את כל החומרים ומוסיפים את השמנת. מתבלים מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם.
-
- 4. בסיר, מביאים לרתיחה את היין ומצמצמים לסירופ עד שנשאר מהכוס כף יין. מוסיפים את היין לחלב ומקציפים את החלב.
-
- 5. מניחים את פרוסות הערמונים על מגש אפייה ואופים בתנור בחום של 140 מעלות, 15- 20 דקות, עד שהן מתקשות.
-
- 6. מניחים את הבייקון על מגש בין שני ניירות אפייה, ומכניסים לתנור של 180 מעלות לכ-20-30 דקות, עד שהוא משחים ומתקשה, ומוציאים החוצה.
-
- 7. מרכיבים: מוזגים את המרק לקערות, מעל מניחים את קציפת השרדונה, מעל את צ'יפס הערמונים ואת פרוסת הבייקון, מניחים מעל או לצד המרק.