וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ערמונים עם קציפת שרדונה

מתכון מאת: ירון שנבל, מערכת וואלה

מרק ערמונים עם קציפת שרדונה. דניאל לילה,
מרק ערמונים עם קציפת שרדונה/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 בצל קצוץ
  • ראש סלרי קטן חתוך לקוביות
  • 300 גרם ערמונים נקיים
  • ליטר ציר עוף או ירקות
  • 100 מ"ל שמנת
  • 50 מ"ל יין לבן
  • מלח
  • פלפל
  • סוכר
  • כף חמאה
  • לקציפת שרדונה:
  • כוס יין שרדונה
  • 1/2 כוס חלב
  • עירית קצוצה
  • 2 ערמונים פרוסים דק
  • 4 רצועות בייקון

אופן ההכנה

  • 1. בסיר מאדים את הבצל ואת הסלרי עם החמאה על אש נמוכה במשך 10-15 דקות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  • 2. מוסיפים את ציר העוף (או הירקות). מוסיפים את הערמונים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה.
  • 3. טוחנים את כל החומרים ומוסיפים את השמנת. מתבלים מלח, פלפל וסוכר לפי הטעם.
  • 4. בסיר, מביאים לרתיחה את היין ומצמצמים לסירופ עד שנשאר מהכוס כף יין. מוסיפים את היין לחלב ומקציפים את החלב.
  • 5. מניחים את פרוסות הערמונים על מגש אפייה ואופים בתנור בחום של 140 מעלות, 15- 20 דקות, עד שהן מתקשות.
  • 6. מניחים את הבייקון על מגש בין שני ניירות אפייה, ומכניסים לתנור של 180 מעלות לכ-20-30 דקות, עד שהוא משחים ומתקשה, ומוציאים החוצה.
  • 7. מרכיבים: מוזגים את המרק לקערות, מעל מניחים את קציפת השרדונה, מעל את צ'יפס הערמונים ואת פרוסת הבייקון, מניחים מעל או לצד המרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully