וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק תירס עם פולנטה וקרם אפונה

מתכון מאת: ירון שנבל, מערכת וואלה

מרק תירס עם פולנטה וקרם אפונה. דניאל לילה,
מרק תירס עם פולנטה וקרם אפונה/דניאל לילה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • גרגרי תירס משלושה קלחים
  • 1 ליטר ציר עוף
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1/2 ראש סלרי
  • 100 מ"ל יין לבן
  • כף חמאה
  • כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • קמצוץ צ'ילי יבש
  • שמן כמהין
  • 100 מ"ל יין
  • 100 מ"ל שמנת
  • לפולנטה:
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס מים
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח תירס
  • כף עירית קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
  • לקרם אפונה:
  • 100 גרם אפונה
  • כף שמן זית
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המרק: מאדים את הבצל, הסלרי והשום כעשר דקות בחמאה ושמן. מוסיפים את התירס ומאדים עוד חמש דקות.
  • 2. מוסיפים את היין ומצמצמים לחצי. מוסיפים ציר, מלח, פלפל וצ'ילי לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות. טוחנים.
  • 3. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה.
  • 4. מכינים פולנטה: בסיר שמים את החלב, המים והחמאה. מתבלים עם מלח, פלפל וסוכר. מביאים לרתיחה.
  • 5. מעבירים ללהבה נמוכה. מוסיפים קמח תירס, ותוך כדי בוחשים עם מטרפה כדי למנוע היווצרות גושים.
  • 6. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים את העירית והפטרוזיליה ומערבבים אותם פנימה.
  • 7. מעבירים לתבנית של 20 על 20, מכסים ונותנים לזה להתקרר.
  • 8. אחרי שהפולנטה מתקררת חותכים לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
  • 9. מכינים קרם אפונה: חולטים את האפונה במים עם מלח. מוציאים לתוך קערה עם מי מלח כדי לקרר אותם וטוחנים את האפונה בבלנדר. ניתן להוסיף קצת מים כדי שיווצר קרם נוזלי. מוסיפים מלח, פלפל וקצת שמן זית.
  • 10. מרכיבים: מוזגים את המרק לקערות מרק. מחממים את קוביות הפולנטה. ניתן אפילו לצרוב אותם במחבת או להשחים אותם על הגריל או בתנור. מוסיפים אותן למרק ומקשטים עם קרם אפונה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully