- 1. מכינים את המרק: מאדים את הבצל, הסלרי והשום כעשר דקות בחמאה ושמן. מוסיפים את התירס ומאדים עוד חמש דקות.
-
- 2. מוסיפים את היין ומצמצמים לחצי. מוסיפים ציר, מלח, פלפל וצ'ילי לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-30 דקות. טוחנים.
-
- 3. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה.
-
- 4. מכינים פולנטה: בסיר שמים את החלב, המים והחמאה. מתבלים עם מלח, פלפל וסוכר. מביאים לרתיחה.
-
- 5. מעבירים ללהבה נמוכה. מוסיפים קמח תירס, ותוך כדי בוחשים עם מטרפה כדי למנוע היווצרות גושים.
-
- 6. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים את העירית והפטרוזיליה ומערבבים אותם פנימה.
-
- 7. מעבירים לתבנית של 20 על 20, מכסים ונותנים לזה להתקרר.
-
- 8. אחרי שהפולנטה מתקררת חותכים לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.
-
- 9. מכינים קרם אפונה: חולטים את האפונה במים עם מלח. מוציאים לתוך קערה עם מי מלח כדי לקרר אותם וטוחנים את האפונה בבלנדר. ניתן להוסיף קצת מים כדי שיווצר קרם נוזלי. מוסיפים מלח, פלפל וקצת שמן זית.
-
- 10. מרכיבים: מוזגים את המרק לקערות מרק. מחממים את קוביות הפולנטה. ניתן אפילו לצרוב אותם במחבת או להשחים אותם על הגריל או בתנור. מוסיפים אותן למרק ומקשטים עם קרם אפונה.