מתכונים חמים

מרק קרם אפונה

מרק קרם אפונה של אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה"

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

אבי ביטון, מרק אפונה, סוגת (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 כוסות אפונה יבשה
  • 2 גזרים בינוניים
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי
  • 3 ענפי טימין
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 ליטר מים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות.
  • 2. בסיר עמוק יוצקים שמן זית ומחממים חותכים את כל הירקות וחתיכות גסות ומטגנים כ-10 דקות עד להשחמה.
  • 3. מוסיפים את האפונה היבשה והמים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות נוספות.
  • 4. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון והשמנת. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים עם קרוטונים או לחם שחור טרי.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully