מרק קרם אפונה
מרק קרם אפונה של אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות אפונה יבשה
- 2 גזרים בינוניים
- 2 בצלים
- 4 שיני שום
- 1 גבעול סלרי אמריקאי
- 3 ענפי טימין
- מיץ מחצי לימון
- 4 כפות שמן זית
- 2 ליטר מים
- 1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- 1. חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות.
- 2. בסיר עמוק יוצקים שמן זית ומחממים חותכים את כל הירקות וחתיכות גסות ומטגנים כ-10 דקות עד להשחמה.
- 3. מוסיפים את האפונה היבשה והמים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות נוספות.
- 4. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון והשמנת. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים עם קרוטונים או לחם שחור טרי.