פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק קרם אפונה

      מרק קרם אפונה של אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אבי ביטון, מרק אפונה, סוגת (מערכת וואלה! NEWS)
      אבי ביטון, מרק אפונה, סוגת (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 2 כוסות אפונה יבשה
      • 2 גזרים בינוניים
      • 2 בצלים
      • 4 שיני שום
      • 1 גבעול סלרי אמריקאי
      • 3 ענפי טימין
      • מיץ מחצי לימון
      • 4 כפות שמן זית
      • 2 ליטר מים
      • 1 מיכל שמנת מתוקה

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את כל הירקות לחתיכות גסות.
      • 2. בסיר עמוק יוצקים שמן זית ומחממים חותכים את כל הירקות וחתיכות גסות ומטגנים כ-10 דקות עד להשחמה.
      • 3. מוסיפים את האפונה היבשה והמים ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות נוספות.
      • 4. מתבלים במלח ופלפל וטוחנים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. מחזירים לסיר, מוסיפים את מיץ הלימון והשמנת. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומגישים עם קרוטונים או לחם שחור טרי.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות