וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל שפונדרה עם דלעת ערמונים, חומוס וירקות שורש

מתכון מאת: איציק אסולין, מערכת וואלה

תבשיל שפונדרה 7 שעות עם דלעת ערמונים גרגירי חומוס וירקות שורש. אפיק גבאי
תבשיל שפונדרה 7 שעות עם דלעת ערמונים גרגירי חומוס וירקות שורש

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 500 גרם שפונדרה חתוכה לקוביות
  • 2 בצלים גדולים
  • 1/2 דלעת ערמונים
  • 2 גזרים
  • 5 שיני שום
  • 1 שורש סלרי
  • ענף טימין
  • ענף רוזמרין
  • בקבוק יין אדום
  • ציר ירקות או מים לכדי כיסוי
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 100 גרם גרגירי חומוס (לאחר השרייה של לילה)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן. כשהשמן מתחיל להעלות עשן מכניסים את קוביות הבשר לסיר ומשחימים מכל הכיוונים.
  • 2. חותכים את הירקות לקוביות, מוסיפים לסיר ומשחימים גם אותם.
  • 3. מוסיפים את רסק העגבניות, היין האדום וגרגירי החומוס, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 4. מכניסים לסיר את עשבי התיבול ומכסים בציר ירקות (ניתן להשתמש גם במים). מבשלים על אש נמוכה כ-7 שעות. תוך כדי בישול מוסיפים נוזלים, בכל פעם שהם מצטמצמים מדי.
  • 5. כשהבשר רך מגבירים את האש ונותנים לנוזלים להצטמצם, עד שהם הופכים לרוטב.
  • 6. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם, רצוי לצד אורז או קוסקוס שיספגו את הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully