פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל שפונדרה עם דלעת ערמונים, חומוס וירקות שורש

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תבשיל שפונדרה 7 שעות עם דלעת ערמונים גרגירי חומוס וירקות שורש (אפיק גבאי)
      תבשיל שפונדרה 7 שעות עם דלעת ערמונים גרגירי חומוס וירקות שורש (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-2 מנות:
      • 500 גרם שפונדרה חתוכה לקוביות
      • 2 בצלים גדולים
      • 1/2 דלעת ערמונים
      • 2 גזרים
      • 5 שיני שום
      • 1 שורש סלרי
      • ענף טימין
      • ענף רוזמרין
      • בקבוק יין אדום
      • ציר ירקות או מים לכדי כיסוי
      • 200 גרם רסק עגבניות
      • 100 גרם גרגירי חומוס (לאחר השרייה של לילה)
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים סיר רחב עם מעט שמן. כשהשמן מתחיל להעלות עשן מכניסים את קוביות הבשר לסיר ומשחימים מכל הכיוונים.
      • 2. חותכים את הירקות לקוביות, מוסיפים לסיר ומשחימים גם אותם.
      • 3. מוסיפים את רסק העגבניות, היין האדום וגרגירי החומוס, מערבבים ומביאים לרתיחה.
      • 4. מכניסים לסיר את עשבי התיבול ומכסים בציר ירקות (ניתן להשתמש גם במים). מבשלים על אש נמוכה כ-7 שעות. תוך כדי בישול מוסיפים נוזלים, בכל פעם שהם מצטמצמים מדי.
      • 5. כשהבשר רך מגבירים את האש ונותנים לנוזלים להצטמצם, עד שהם הופכים לרוטב.
      • 6. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם, רצוי לצד אורז או קוסקוס שיספגו את הרוטב.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -