עוף צלוי בערמונים, בטטות וארטישוק ירושלמי

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
עוף צלוי בערמונים, בטטות וארטישוק ירושלמי. דנה מלמד
עוף צלוי בערמונים, בטטות וארטישוק ירושלמי

מצרכים

  • 10 שוקיים עם העור
  • 2 בטטות מאורכות קלופות וחתוכות
  • 6 ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים
  • חבילת ערמונים מוכנים לאכילה
  • 2 כוסות יין לבן חצי יבש
  • ½ כוס ציר ירקות (או מים)
  • ½ כוס דבש
  • 6-7 ענפי טימין טרי
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה גדולה יין, דבש, ציר ירקות, טימין, קליפת תפוז, מלח ופלפל.
  • 3. מוסיפים את השוקיים, הירקות והערמונים ומערבבים היטב עם הידיים, עד שהכל מצופה ברוטב.
  • 4. מעבירים לתבנית ואופים כ45 דקות מכוסה בנייר אלומיניום.
  • 5. מסירים את הנייר וצולים כ10 דקות נוספות, עד שהשוקיים והירקות צלויים היטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully