עוף צלוי בערמונים, בטטות וארטישוק ירושלמי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 10 שוקיים עם העור
- 2 בטטות מאורכות קלופות וחתוכות
- 6 ארטישוקים ירושלמים קלופים וחתוכים
- חבילת ערמונים מוכנים לאכילה
- 2 כוסות יין לבן חצי יבש
- ½ כוס ציר ירקות (או מים)
- ½ כוס דבש
- 6-7 ענפי טימין טרי
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- 2. מערבבים בקערה גדולה יין, דבש, ציר ירקות, טימין, קליפת תפוז, מלח ופלפל.
- 3. מוסיפים את השוקיים, הירקות והערמונים ומערבבים היטב עם הידיים, עד שהכל מצופה ברוטב.
- 4. מעבירים לתבנית ואופים כ45 דקות מכוסה בנייר אלומיניום.
- 5. מסירים את הנייר וצולים כ10 דקות נוספות, עד שהשוקיים והירקות צלויים היטב.