קדרת טלה וארטישוק ירושלמי
מזרח תיכון חדש: טלה וארטישוק ירושלמי משתלבים נהדר בסיר אחד. הוסיפו תבלינים ארומטיים וכף טחינה גולמית לסיום והגישו על מצע של קוקוס.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-5 מנות:
- 1 ק"ג בשר טלה חתוך לנתחים במשקל 200 גר' כל אחד
- 50 גר' שומן כבש
- 1 כף מלח
- 1 כפית קינמון
- ½ כפית ציפורן
- ½ כפית הל
- 1 ק:ג ארטישוק ירושלמי קלוף
- 5 גזרים קלופים וחצויים לרוחב
- 2 כוסות ציר טלה או יין לבן
- 5 כפות טחינה גולמית להגשה
אופן ההכנה
- 1. מחממים סיר וממיסים בו שומן כבש על להבה בינונית במשך כמה דקות, עד שנותרה חתיכה מצומקת, וממנה נפטרים.
- 2. מטגנים את נתחי הטלה בשומן המומס על להבה גבוהה, עד שהם שחומים מכל הכיוונים. מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב את תכולת הסיר.
- 3. מעבירים לסיר את שאר החומרים למעט הטחינה, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כשעה, עד שהבשר רך. בודקים את הסיר כל 20 דקות, ואם חסרים נוזלים, מוסיפים כוס ציר טלה או יין לבן.
- 4. מפזרים כף טחינה גולמית על כל מנה ומגישים מיד.