טאג'ין טלה עם ארטישוק ירושלמי של "דארנא"
הטאג'ין הוא לכי חרס עם מכסה בצורת קונוס המשמש לתבשילי בשר טלה, עגל עוף או דגים. אלה מתבשלים בתוספת ירקות, על גחלים, גז פלטה חשמלית או כל מקור חימום אחר. מקור הטאג'ין בכפרים הברברים שבהם שימש כתחליף לתנור. המיוחד בתבשילי הטאג'ין הוא בפשטות הכנתו.
טאגין טלה של מסעדת דארנא (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- מתכון ל-4 סועדים:
- 800 גרם כתף טלה צעיר, חתוך לפרוסות בעובי 4 ס"מ סביב העצם (המח שבמרכז העצם מוסיף לטעם התבשיל)
- 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
- 2 בצלים קצוצים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית ג'ינג'ר
- 1/2 כפית פלפל לבן
- מעט חוטי זעפרן
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 עגבניה מקולפת חתוכה לקוביות
- 2 שיני שום כתושות
- זר קצוץ של פטרוזיליה קצוצה
- 1 כוס מים
- 1. מניחים במרכז הטאג'ין את הבשר ומעליו מניחים את רוב הבצל, השום והפטרוזיליה. מוסיפים את התבלינים, השמן והמים עד לשפת הטאג'ין.
- 2. מניחים על אש נמוכה-בינונית למשך שעתיים.
- 3. מרתיחים קלות את הארטישוק הירושלמי במים ומלח. מוסיפים לטאג'ין כחצי שעה לפני הגשתו.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה