מתכונים חמים

טאג'ין טלה עם ארטישוק ירושלמי של "דארנא"

הטאג'ין הוא לכי חרס עם מכסה בצורת קונוס המשמש לתבשילי בשר טלה, עגל עוף או דגים. אלה מתבשלים בתוספת ירקות, על גחלים, גז פלטה חשמלית או כל מקור חימום אחר. מקור הטאג'ין בכפרים הברברים שבהם שימש כתחליף לתנור. המיוחד בתבשילי הטאג'ין הוא בפשטות הכנתו.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

טאגין טלה של מסעדת דארנא

מחשבון המרות

מצרכים

  • מתכון ל-4 סועדים:
  • 800 גרם כתף טלה צעיר, חתוך לפרוסות בעובי 4 ס"מ סביב העצם (המח שבמרכז העצם מוסיף לטעם התבשיל)
  • 1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • מעט חוטי זעפרן
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 עגבניה מקולפת חתוכה לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • זר קצוץ של פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. מניחים במרכז הטאג'ין את הבשר ומעליו מניחים את רוב הבצל, השום והפטרוזיליה. מוסיפים את התבלינים, השמן והמים עד לשפת הטאג'ין.
  • 2. מניחים על אש נמוכה-בינונית למשך שעתיים.
  • 3. מרתיחים קלות את הארטישוק הירושלמי במים ומלח. מוסיפים לטאג'ין כחצי שעה לפני הגשתו.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully