וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל שעועית עם אורז וטלה

הטלה הוא בשר כבד ונימוח, והשעועית נותנת לו טוויסט לא רק בטעם, אלא בעיקר במרקם - היא קשה יותר, לא מתמסרת, ויחד עם האורז יוצרת מנה עשירה במיוחד.

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .

תבשיל טלה. ברני ארדוב
תבשיל טלה

מצרכים למתכון

  • 350 גרם שעועית מטופלת כמוסבר במסגרת "אני רק שאלה"
  • רבע קילו בשר טלה חתוך לקוביות
  • כוס אורז
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • ראש סלרי מנוקה וקצוץ ‏(אפשר, במקומו, 3 גבעולי סלרי עלים‏)
  • צרור קטן פטרוזיליה, קצוצה
  • תריסר עלי בזיליקום קצוצים
  • 2 עגבניות קצוצות
  • פלפלון שאטה יבש
  • עלה דפנה
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את השעועית עם עלה דפנה עד לריכוך. מסננים ושומרים את מי הבישול.
  • 2. בסיר גדול מחממים שלוש כפות שמן זית ומטגנים את הבצל, השום, הסלרי, הפטרוזיליה, הבזיליקום והפלפלון החריף עד שהבצל נעשה שקוף.
  • 3. מוסיפים את נתחי הטלה וממשיכים בטיגון תוך ערבוב עד שהבשר מתחיל להשחים טיפה. מוסיפים את העגבניות. מערבבים.
  • 4. ממליחים ומפלפלים ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה ומדי פעם מערבבים.
  • 5. מוסיפים את השעועית המסוננת ומערבבים דקה או שתיים. מוסיפים את האורז וכוס וחצי ממי הבישול של השעועית. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 6. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים רבע שעה בסיר מכוסה. מכבים את האש וממתינים עשר דקות לפני ההגשה.
  • 7. מתבלים בשמן זית, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully