- 1. מבשלים את השעועית עם עלה דפנה עד לריכוך. מסננים ושומרים את מי הבישול.
-
- 2. בסיר גדול מחממים שלוש כפות שמן זית ומטגנים את הבצל, השום, הסלרי, הפטרוזיליה, הבזיליקום והפלפלון החריף עד שהבצל נעשה שקוף.
-
- 3. מוסיפים את נתחי הטלה וממשיכים בטיגון תוך ערבוב עד שהבשר מתחיל להשחים טיפה. מוסיפים את העגבניות. מערבבים.
-
- 4. ממליחים ומפלפלים ומבשלים רבע שעה על אש נמוכה ומדי פעם מערבבים.
-
- 5. מוסיפים את השעועית המסוננת ומערבבים דקה או שתיים. מוסיפים את האורז וכוס וחצי ממי הבישול של השעועית. מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
- 6. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים רבע שעה בסיר מכוסה. מכבים את האש וממתינים עשר דקות לפני ההגשה.
-
- 7. מתבלים בשמן זית, ומגישים.