קסרול טלה
מתכון של השף ניר צוק מ"קורדליה", יפו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג צוואר טלה פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- מעט קמח
- 1/2 1 ליטר יין אדום
- 4 ראשי שומר פרוסים גס
- 3 גזרים פרוסים בעובי 2 ס"מ
- 2 מקלות כרישה חצויים פרוסים בעובי 2 ס"מ
- 2 בצלים פרוסים גס
- 3 ענפי טימין
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את הבשר במלח ופלפל, ומקמחים קלות.
- 2. צורבים במחבת כבדה את הבשר משני הצדדים.
- 3. בתבנית עמוקה מניחים ומסדרים את הבשר והירקות בשכבות - שכבה בשר ושכבה ירקות.
- 4. שופכים את היין על התבשיל ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה.
- 5. מכסים בנייר כסף את התבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך שעה וחצי.