מתכונים חמים

תבשיל שוקי כבש וחציל

מתכון מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, .
  • קל להכנה

קדירה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 3 שוקי כבש (אוסובוקו) חצויות. אם השוקיים קטנות, לוקחים 6
  • חציל בינוני פרוס עבה
  • 8 עגבניות קצוצות גס
  • 8 שיני שום שלמות
  • כף רסק עגבניות
  • פלפל שחור
  • מלח גס
  • כף נענע יבשה
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את שוקי הכבש בסיר בינוני. מוסיפים כף מלח גס ומים עד לכיסוי נדיב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים שלוש שעות בסיר מכוסה. מסננים את שוקי הכבש ושומרים גם את נוזלי הבישול, שהפכו בינתיים לציר נהדר.
  • 2. מזהיבים את פרוסות החציל במעט שמן זית.
  • 3. לסיר בינוני כבד יוצקים שמן זית. מחממים על להבה בינונית ומוסיפים את שיני השום והעגבניות. מבשלים עשר דקות. ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את שוקי הכבש, רסק עגבניות, נענע יבשה וחצי כוס של נוזלי הבישול (הציר). מניחים מעל את פרוסות החציל. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים חצי שעה בסיר מכוסה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully