תבשיל טלה בערמונים
תבשיל הטלה שאריה דרעי אוהב במיוחד שיפה, אשתו, מכינה עם ערמונים, בצלצלים וקינמון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- קילו בשר טלה או כבש (שוק טלה, צוואר כבש, צלעות טלה)
- 4 בצלים
- 1 חבילה בצלצלי שלוט
- מלח
- פלפל שחור גרוס גס
- מעט כורכום
- 2-3 חבילות ערמונים בוואקום
- 1/2 כפית קינמון
- כוס יין לבן
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבצל לרצועות ומשחימים בסיר עם 4 כפות שמן זית.
- 2. מוסיפים לבצל קצת מלח, פלפל וכורכום וממשיכים לטגן.
- 3. מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
- 4. מוסיפים את הבשר ומשחימים.
- 5. מוסיפים את היין.
- 6. מוסיפים את הערמונים והקינמון, מנמיכים את האש ומכסים.
- 7. מבשלים עם מכסה סגור שעתיים. פותחים מעט את המכסה וממשיכים לבשל 15-20 דק' נוספות עם מכסה חצי פתוח. מגישים.