תבשיל טלה ושזיפים

שקדים, שזיפים וקוביות טלה

מתכון מאת: ערן ירוחם, foodsteps
שזיפים. Artoday
שזיפים

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר טלה (שוק או כתף)
  • 1 בצל קצוץ
  • 200 גר' שקדים שבורים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה קמח
  • מיץ משני לימונים
  • 2 כפות סוכר
  • ½ ק"ג שזיפים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. חותכים קוביות קטנות של בשר הטלה, ומשרים לשעה עם מלח ופלפל ומיץ מלימון אחד (מערבבים מדי רבע שעה). מסננים את הבשר ושומרים את נוזלי המשרה להמשך.
  • 2. מטגנים את קוביות הבשר בשמן זית, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב עד שקוביות הבשר מצופות היטב בקמח ושחומות.
  • 3. מוסיפים את נוזלי ההשריה וחצי כוס מים. מכסים ומבשלים למשך כ-40 דקות.
  • 4. מוסיפים את השקדים והשזיפים, מכסים וממשיכים לבשל על גבי להבה בינונית עד לריכוך מלא של הבשר והשזיפים.
  • 5. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון מהלימון השני.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully