תבשיל טלה ושזיפים
שקדים, שזיפים וקוביות טלה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג בשר טלה (שוק או כתף)
- 1 בצל קצוץ
- 200 גר' שקדים שבורים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף גדושה קמח
- מיץ משני לימונים
- 2 כפות סוכר
- ½ ק"ג שזיפים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. חותכים קוביות קטנות של בשר הטלה, ומשרים לשעה עם מלח ופלפל ומיץ מלימון אחד (מערבבים מדי רבע שעה). מסננים את הבשר ושומרים את נוזלי המשרה להמשך.
- 2. מטגנים את קוביות הבשר בשמן זית, מוסיפים את הקמח ובוחשים היטב עד שקוביות הבשר מצופות היטב בקמח ושחומות.
- 3. מוסיפים את נוזלי ההשריה וחצי כוס מים. מכסים ומבשלים למשך כ-40 דקות.
- 4. מוסיפים את השקדים והשזיפים, מכסים וממשיכים לבשל על גבי להבה בינונית עד לריכוך מלא של הבשר והשזיפים.
- 5. מוסיפים את הסוכר ומיץ הלימון מהלימון השני.