- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
-
- 2.המילוי: שמים את קמח המצה, שמן הזית, השום וכל עשבי התיבול במעבד מזון. טוחנים לתערובת אחידה ומתבלים במלח ופלפל.
-
- 3. מניחים את צוואר הטלה על קרש חיתוך ומשטחים אותו מעט בעזרת פטיש שניצלים. ממלאים את צוואר הטלה בתערובת העשבים, מגלגלים לרולדה וקושרים בעזרת חוט קצבים. אפשר ליצור מספר קשרים ולהדק אותם כמו שקושרים שרוכים, או לעשות קשירה מקצועית יותר.
-
- 4. מעבירים את צוואר הטלה לתבנית עם נייר אפיה, מעבירים לתנור החם וצולים 15-20 דקות, עד הזהבה. מוציאים את הרולדה מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות. אם ניגר שומן מהטלה, מוזגים אותו מהתבנית לקערה (ניתן לבשל איתו תפוחי אדמה). מחליפים את נייר האפייה בתבנית.
-
- 5.הירקות: בקערה מתבלים את ירקות השורש בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס, מסדרים על התבנית ומניחים את הטלה מעל.
-
- 6. מחזירים לתנור ואופים שעה וחצי עד שעתיים או עד שהטלה נימוח והירקות התרככו. מומלץ לתת לטלה לנוח 20 דקות לפני שפורסים ומגישים. ניתו להכין את המנה יום מראש.
- שתף