וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צוואר טלה ממולא על ירקות שורש

אבי ביטון מארח את השף תומר אגאי לארוחה חגיגית ויחד הם מכינים צוואר טלה ממולא עשבי תיבול על מצע ירקות שורש

מתכון מאת: אבי ביטון ותומר אגאי, מערכת וואלה

צוואר טליה ממולא עם ירקות שורש של תומר אגאי. נמרוד סונדרס,
צוואר טליה ממולא עם ירקות שורש של תומר אגאי/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • צוואר טלה שלם במשקל 2.5 ק"ג, ללא העצם (מבקשים מהקצב,. מומלץ לשמור את העצם ולהוסיף לתבשילים אחרים, למשל התבשיל של עומר מילר של הירקות אם אתם לא טבעוניים)
  • למילוי:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • עלים מ-2 גבעולי רוזמרין
  • עלים מ-4 גבעולי מרווה
  • עלים מ-5 גבעולי טימין
  • עלים מ-5 גבעולי אורגנו או זעתר
  • 3 שיני שום, קצוצות גס
  • 3/4 כוס קמח מצה
  • לירקות:
  • 3 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
  • 4-5 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 2 ראשי שום שלמים
  • 2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים גס
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  • 2.המילוי: שמים את קמח המצה, שמן הזית, השום וכל עשבי התיבול במעבד מזון. טוחנים לתערובת אחידה ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מניחים את צוואר הטלה על קרש חיתוך ומשטחים אותו מעט בעזרת פטיש שניצלים. ממלאים את צוואר הטלה בתערובת העשבים, מגלגלים לרולדה וקושרים בעזרת חוט קצבים. אפשר ליצור מספר קשרים ולהדק אותם כמו שקושרים שרוכים, או לעשות קשירה מקצועית יותר.
  • 4. מעבירים את צוואר הטלה לתבנית עם נייר אפיה, מעבירים לתנור החם וצולים 15-20 דקות, עד הזהבה. מוציאים את הרולדה מהתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-160 מעלות. אם ניגר שומן מהטלה, מוזגים אותו מהתבנית לקערה (ניתן לבשל איתו תפוחי אדמה). מחליפים את נייר האפייה בתבנית.
  • 5.הירקות: בקערה מתבלים את ירקות השורש בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס, מסדרים על התבנית ומניחים את הטלה מעל.
  • 6. מחזירים לתנור ואופים שעה וחצי עד שעתיים או עד שהטלה נימוח והירקות התרככו. מומלץ לתת לטלה לנוח 20 דקות לפני שפורסים ומגישים. ניתו להכין את המנה יום מראש.
  • שתף

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully