מתכונים חמים

טלה עם פול ואפונה טריים בשום ירוק

סקלופיני טלה עם סלט אביבי של פול ואפונה טריים בשום ירוק. ניתן בהחלט להחליף את הטלה בנתחי פרגית, דג או בקר

מתכון מאת: אבנר לסקין, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

נתחי טלה עם סלט פול ואפונה בשום ירוק של אבנר לסקין, פארמה קולטורה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4-6 מנות
  • לטלה:
  • 800 גרם שוק טלה פרוס דק בעובי 1/2 ס"מ (ניתן לבקש מהקצב)
  • 4-5 גבעולי טימין
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 3 שיני שום טרי כתושות
  • מעט שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור טחון
  • לסלט אביבי:
  • 300 גרם פול ירוק ללא התרמיל
  • 200 גרם אפונים טריים ללא התרמיל
  • 4-5 פסטו שום ירוק (ראה מתכון)
  • מיץ מלימון שלם
  • 3-4 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
  • לפסטו שום ירוק:
  • פסטו שום ירוק:
  • 4-6 ראשי שום טרי עם עלים כמה שיותר ירוקים
  • מעט מלח גס
  • מעט מיץ לימון
  • בערך 1/4 כוס שמן זית
  • להגשה:
  • עגבניה גדולה ובשלה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. פסטו שום ירוק: מסירים את ראשי השום ואת העלים הסיביים. משאירים רק את העלים הירוקים, הפנימיים והעדינים ואת החלק הפנימי של הגבעול קצת כמו בכרישה. קוצצים גס ומכניסים למעבד המזון עם מעט מלח גס. טוחנים היטב. מוסיפים את שמן הזית בזרזיף דקיק ובסבלנות עד לקבלת ממרח קרמי. מוסיפים מעט מיץ לימון לטעם ולשמירה על צבע ירוק ויפה. שומרים במקרר ומשתמשים למגוון רטבים.
  • 2. הסלט האביבי: חולטים את הפול והאפונה (רצוי כל אחד לחוד) במים רותחים עם מי מלח ומסננים. מערבבים עם הסלרי הקצוץ, מיץ הלימון והפסטו שום ירוק ואם צריך מתקנים תיבול.
  • 3. הטלה: מסדרים את פרוסות הבשר על תבנית, מתבלים במלח, פלפל, גרידת לימון, טימין, השום הכתוש ושמן זית.
  • מחממים גריל או מחבת ברזל כבדה וצורבים את הנתחים- הם דקיקים ואין צורך ביותר מדקה-שתיים לכל צד.
  • 4. ההגשה: מסדרים בצלחת הגשה שטוחה וגדולה את הסלט הירוק, חותכים את נתחי הטלה הצרובים לרצועת ומניחים מעליו, חוצים את העגבנייה וסוחטים אותה מעל המנה (כמו לימון) ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully