מרק שום ירוק
מתכון של השף פול ברטולי מתוך ספר מסעדת "שה פניס" בברקלי. כדאי להתעקש לחפש את גבעולי השום הירוק הצעירים מאוד, שאפשר למצוא בסביבות פסח בשווקים. מחוץ לעונה, נסו להשתמש בכרישה צעירה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 15 גבעולי שום ירוק
- 2 כפות שמן זית, כתית מעולה
- מלח ופלפל שחור, טחון טרי
- 4 כוסות ציר עוף או מרק צח
- 4 עגבניות בשלות, קלופות ומגורענות (את המיץ מסננים ושומרים)
- 2-1 כפיות חומץ יין אדום
- 3 כפות תערובת עשבי תיבול, קצוצים (פטרוזיליה, אורגנו, טימין, בזיליקום - או מה שרוצים)
אופן ההכנה
- 1. מסירים את שורשי השום ואת השכבה החיצונית של הגבעולים. חוצים אותם לאורכם, ופורסים דק.
- 2. בסיר עם שמן זית מאדים את השום. מוסיפים מלח, פלפל וציר, ומביאים לרתיחה. מבשלים על סף רתיחה כ-20 דקות.
- 3. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, ומוסיפים אותן (כולל המיץ) מבשלים עוד 10 דקות. טועמים ומוסיפים חומץ, פלפל ומלח לפי הצורך.
- 4. לפני ההגשה מוסיפים את עשבי התיבול.