עראייס בשר בטוסטר

אבי ביטון מפרגן למסעדת 25 מטר ומכין עראייס טלה - בשר טחון בתוך פיתה צלויה, שמגישים עם סלט עגבניות לימוני

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • לעראייס (12 רבעים):
  • 300 גרם בשר טלה טחון (או בקר עם מעט שומן כבש)
  • 3 פיתות
  • פטרוזיליה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית בהרט
  • כף שמן זית + שמן זית למשיחה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • לסלט לימוני:
  • 1 לימון בינוני קצוץ ונקי מגרעינים
  • 2 עגבניות קצוצות
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1/2 צ'ילי ירוק חריף
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
  • 2. מוסיפים את הבשר, שמן הזית והתבלינים: כמון, בהרט, מלח ופלפל שחור. מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
  • 3. מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
  • 4. חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר (כמו סנדוויץ').
  • 5. משמנים רשת גריל או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
  • 6. צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות (על מנת שהבשר יתבשל), ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה על הגריל או בטוסטר מומלץ לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
  • 7. חוצים את חצאי הפיתות לרבעים, ומגישים עם טחינה וסלט לימוני (מתכון בהמשך).
  • 8. לסלט: קוצצים דק את הלימון (עם הקליפה), העגבניות, הכוסברה והצ'ילי. מערבבים את חומרי הסלט יחד עם שמן הזית והמלח, ומגישים.
  • כדורי בשר ברוטב של דובדבנים מיובשים ועגבניות

  • שאוורמה עוף על פיתה ביתית

  • חלת סילאן בקליעה חגיגית

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • פיתה תרד וקלמטה

  • פרעצל זיתים וגבינות

  • לחמניות ממולאות פרגיות

  • קציצות קיפודים פרסיות

  • לחמניות ממולאות בשר

  • לחם מדופדף ממולא בשר וטחינה

  • אורז עם טלה בסגנון יווני (מימה)

  • לחמניות רוויון רכות

  • מאפה לחם שום חגיגי במילוי גבינה

  • חלת כתר חגיגית בזיגוג דבש

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully