- אופן ההכנה:
-
- 1. קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
-
- 2. מוסיפים את הבשר, שמן הזית והתבלינים: כמון, בהרט, מלח ופלפל שחור. מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
-
- 3. מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
-
- 4. חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר (כמו סנדוויץ').
-
- 5. משמנים רשת גריל או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
-
- 6. צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות (על מנת שהבשר יתבשל), ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה על הגריל או בטוסטר מומלץ לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
-
- 7. חוצים את חצאי הפיתות לרבעים, ומגישים עם טחינה וסלט לימוני (מתכון בהמשך).
-
- 8. לסלט: קוצצים דק את הלימון (עם הקליפה), העגבניות, הכוסברה והצ'ילי. מערבבים את חומרי הסלט יחד עם שמן הזית והמלח, ומגישים.