פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עראייס בשר בטוסטר

      אבי ביטון מפרגן למסעדת 25 מטר ומכין עראייס טלה - בשר טחון בתוך פיתה צלויה, שמגישים עם סלט עגבניות לימוני

      44 מדרגים / 2.97 כוכבים

      בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לעראייס (12 רבעים):
      • 300 גרם בשר טלה טחון (או בקר עם מעט שומן כבש)
      • 3 פיתות
      • פטרוזיליה
      • חצי כפית כמון
      • חצי כפית בהרט
      • כף שמן זית + שמן זית למשיחה
      • מלח
      • פלפל שחור
      • לסלט לימוני:
      • 1 לימון בינוני קצוץ ונקי מגרעינים
      • 2 עגבניות קצוצות
      • צרור כוסברה קצוצה
      • 1/2 צ'ילי ירוק חריף
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. קוצצים את הפטרוזיליה, ומעבירים לקערה.
      • 2. מוסיפים את הבשר, שמן הזית והתבלינים: כמון, בהרט, מלח ופלפל שחור. מערבבים ולשים היטב את כל החומרים.
      • 3. מחלקים את התערובת ל-6 קציצות שוות.
      • 4. חוצים את הפיתות לחצאים, וממלאים בתערובת הבשר (כמו סנדוויץ').
      • 5. משמנים רשת גריל או טוסטר ביתי בשמן זית, ומכוונים על חום בינוני.
      • 6. צולים את חצאי הפיתות כ-10 דקות: תחילה צולים את הפיתה כאשר הבשר כלפי מטה למשך כ-2 דקות (על מנת שהבשר יתבשל), ובהמשך צולים אותה כ-4 דקות מכל צד. בדקה האחרונה על הגריל או בטוסטר מומלץ לזלף על חצאי הפיתות שמן זית בנדיבות.
      • 7. חוצים את חצאי הפיתות לרבעים, ומגישים עם טחינה וסלט לימוני (מתכון בהמשך).
      • 8. לסלט: קוצצים דק את הלימון (עם הקליפה), העגבניות, הכוסברה והצ'ילי. מערבבים את חומרי הסלט יחד עם שמן הזית והמלח, ומגישים.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -