פסטו שום ירוק
הפסטו הזה טעים פשוט ככה על פרוסת לחם, אבל הוא מהווה גם בסיס עשיר בטעמים לרטבים שונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לצנצנת בינונית
- 4-6 ראשי שום טרי עם עלים כמה שיותר ירוקים
- מעט מלח גס
- מעט מיץ לימון
- בערך 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1.מסירים את ראשי השום ואת העלים הסיביים. משאירים רק את העלים הירוקים, הפנימיים והעדינים ואת החלק הפנימי של הגבעול קצת כמו בכרישה.
- 2.קוצצים גס ומכניסים למעבד המזון עם מעט מלח גס. טוחנים היטב.
- 3.מוסיפים את שמן הזית בזרזיף דקיק ובסבלנות עד לקבלת ממרח קרמי.
- 4.מוסיפים מעט מיץ לימון לטעם ולשמירה על צבע ירוק ויפה.