שיפוד פלאנק סטייק עם גרמולטת שום ירוק
מתכון של בועז פלד ממסעדת מטבח לילה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- נתח פלאנק מיושן
- 1/2 כוס עלים של שום ירוק (צריכים להיות ירוקים וחלקים)
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 כפית פלפל חריף ירוק קצוץ
- 1 כפית צנונית קצוצה לגפרורים
- 1 כפית לימון קצוץ עם הקליפה
- 1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
- 1. במכתש ועלי כותשים את השום עם מעט מלח ים גס עד למחית חלקה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
- 2. את שיפוד הפלאנק מתבלים בפלפל שחור ומלח וצולים על הגחלים הכי חמות צלייה קצרה לדרגת מדיום רר ומגישים לצד הגרמולטה.
- 3. לגרמולטה ניתן להוסיף גם פרוסות של שקד ירוק צעיר קצוץ דק מאוד, הפלפל החריף הירוק יכול להיות גם אדום.