פסטה עם שום ירוק ובצל ירוק
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 גבעולי שום ירוק
- 2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- להגשה:
- בלוק גבינת פטה או בולגרית מפוררת
- מעט טבסקו
- 1 קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
- 1. מבשלים פסטה במי מלח רותחים, 10-8 דקות, עד לדרגת אל דנטה.
- 2. במקביל, על אש בינונית, מחממים מחבת גדולה או ווק עם שמן זית, ומקפיצים את השום הירוק והחלק הלבן של הבצל הירוק במשך דקה-שתיים, כדי לשמור אותם רעננים במיוחד.
- 3. מסננים את הפסטה, מוסיפים למחבת, מתבלים, ומקפיצים יחד עוד דקה-שתיים. מוסיפים גבינה מפוררת, טבסקו וקליפת לימון, ומגישים מיד.