וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וייסבראטן ברוטב פטריות ויין לבן

מתכון לנתח וייסבראטן ברוטב עדין וחורפי של יין ופטריות עם פטרוזיליה קצוצה

מתכון מאת: מערכת וואלה

נתח וייסבראטן. דרור עינב,
נתח וייסבראטן/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • כמות: 4-5 מנות
  • 1 ק"ג וייסבראטן טרי, חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון, פרוסות לעובי 1 ס"מ (ניתן גם להשתמש פטריות יער)
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף סוכר חום
  • 2 כוסות ציר בקר/עוף או ציר ירקות או מים
  • 1 כפית גדושה קורנפלור
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל רחב ושטוח.
  • צורבים את פרוסות הווייסבראטן כ-2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד (אם הסיר לא גדול מספיק עושים זאת ב-2 נאגלות).
  • 2. מוסיפים עוד מעט שמן לסיר, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום. מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.
  • 3. מוסיפים את היין, הסויה והסוכר החום, ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
  • 4. מוסיפים את ציר הירקות או ציר הבקר. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב הסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סוכר, מלח או פלפל לפי הטעם.
  • 5. מבשלים את פרוסות הוייסבראטן ברוטב 2-3 דקות או עד שהן מבושלות לטעמכם (ניתן להגיש מדיום או לבשל בישול ממושך יותר של 3/4 שעה עד שהבשר רך). אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים או ציר בקר לפי הצורך.
  • 6. מגישים את פרוסות הוייסבראטן עם רוטב הפטריות. מעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully