נתח קצבים עם ירקות שרופים
השף רפי כהן ממסעדת "רפאל" הנפלאה שבתל אביב עם מתכון מיוחד למותג הבשר 'אדום אדום' למנה קלילה וקלאסית, שכל אחד יכול להכין בבית.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג נתח קצבים (לבקש מהקצב את החלק העבה) חתוכים לנתחים 3X3 ס"מ
- מלח גס
- שמן זית
- 10 בצלים קטנים
- 10 עגבניות קטנות
- 5 פלפלים בינוניים חריפים או מתוקים
- צרור ארוגולה שטוף ונקי
אופן ההכנה
- 1. משמנים את נתחי הבשר בעזרת מברשת בשמן זית, מפזרים מלח גס ופלפל.
- 2. מחממים גריל או מחבת ברזל כבדה. צולים את נתחי הבשר מכל הכיוונים כ-5 דקות בערך או עד למידת עשייה רצויה (רצוי לא יותר מדי).
- 3. במקביל צולים היטב את הבצלים, העגבניות, והפלפלים או על גריל או על להבה גלויה. קולפים בעזרת כפות הידיים ובשום פנים ואופן לא שוטפים במים.
- 4. מניחים את הארוגולה ומזלפים שמן זית ומלח גס. מסדרים את העגבניות, הבצלים, ונתחי הבשר ומגישים.