פילה יען בחומץ פטל ודבש
נתח בשר משובח, שחשוב לצלות עד לדרגת מדיום-רייר או מדיום, ולא יותר. הזיגוג החמוץ-מתוק מחמיא ליען ומשתלב מצוין עם תפוחי אדמה או ירקות מבושלים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 נתחים של פילה יען במשקל 125 גרם כל אחד, בטמפרטורת החדר
- פלפל שחור, גרוס גס
- 4 כפות חומץ פטל
- 2 כפות דבש
- 2 כפות חמאה
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את פילה היען בפלפל שחור משני הצדדים. לא ממליחים. טורפים בקערית את חומץ הפטל והדבש.
- 2. מחממים מחבת כבדה, וכשהיא חמה מניחים בה את החמאה. כשהחמאה מתחילה להזהיב מוסיפים למחבת את פילה היען. מטגנים 3-4 דקות, הופכים ומטגנים כ-3 דקות מהצד השני. מוציאים את הסטייקים מהמחבת ושומרים במקום חם.
- 3. שופכים את תערובת החומץ והדבש אל המחבת, ומשפשפים בכף עץ את תחתיתה. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. יוצקים את הרוטב סביב הבשר ומגישים מיד, עם ירקות מבושלים, תפוחי אדמה או פסטה.