וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטייק פילה מוגש בלווית אספרגוס

מנה עיקרית קלאסית במיוחד וחגיגית, המוגשת לצד הירק האלגנטי הזה, בצירוף קוסקוס, פירות יבשים, ורוטב רימונים. מתכון מיוחד של השף רן שמואלי מ"קייטרינג שמואלי".

מתכון מאת: מערכת וואלה

צלחת סטייק אספרגוס תפוחי אדמה. ShutterStock
צלחת סטייק אספרגוס תפוחי אדמה

מצרכים למתכון

  • 2 נתחי פילה במשקל 200 גר' כל אחד
  • מעט שמן זית או חמאה לצלייה
  • ציר בקר או עוף, מאד מרוכז
  • תרכיז רימונים
  • מעט יין אדום
  • קוסקוס (מומלץ אורגני)
  • פירות יבשים – משמשים, שזיפים, תמרים
  • עלים מ-4 ענפי נענע קצוצים
  • 1 צרור אספרגוס מקולף

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מרתיחים ליטר ציר בקר או עוף, מוסיפים יין אדום ומצמצמים לרבע. מוסיפים מעט תרכיז רימונים וממשיכים לצמצם עד שמתחיל להסמיך. מתבלים במלח ופלפל. מורידים מהאש, מוסיפים קוביית חמאה להשלמת הרוטב וממיסים תוך כדי ערבוב.
  • 2. חותכים את הרבע התחתון של האספרגוס. חולטים בסיר מי מלח עד שהאספרגוס הופך לירוק בוהק. מוציאים מהסיר, מצננים במי קרח ושומרים בצד.
  • 3. בסיר נפרד מכינים קוסקוס לפי הוראות ההכנה ומוסיפים קוביות קטנות של פירות יבשים. שומרים חם ומיד לפני ההגשה מערבבים פנימה נענע קצוצה, מלח ופלפל (אפשר להוסיף גם מעט קינמון).
  • 4. במחבת ברזל, צולים את סטייק הפילה עד לרמת הצלייה האהובה (לא לצלות יותר ממדיום. בשר הפילה הרזה לא מתאים לצליית יתר).
  • 5. הגשה: מניחים על צלחת 2 כפות קוסקוס פירות יבשים, עליהם מניחים את הפילה ובעזרת מצקת קטנה יוצקים הרוטב מעל ומסביב. להשלמת המנה מניחים מעל 2 גבעולי אספרגוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully