- 1. בסיר קטן מרתיחים ליטר ציר בקר או עוף, מוסיפים יין אדום ומצמצמים לרבע. מוסיפים מעט תרכיז רימונים וממשיכים לצמצם עד שמתחיל להסמיך. מתבלים במלח ופלפל. מורידים מהאש, מוסיפים קוביית חמאה להשלמת הרוטב וממיסים תוך כדי ערבוב.
-
- 2. חותכים את הרבע התחתון של האספרגוס. חולטים בסיר מי מלח עד שהאספרגוס הופך לירוק בוהק. מוציאים מהסיר, מצננים במי קרח ושומרים בצד.
-
- 3. בסיר נפרד מכינים קוסקוס לפי הוראות ההכנה ומוסיפים קוביות קטנות של פירות יבשים. שומרים חם ומיד לפני ההגשה מערבבים פנימה נענע קצוצה, מלח ופלפל (אפשר להוסיף גם מעט קינמון).
-
- 4. במחבת ברזל, צולים את סטייק הפילה עד לרמת הצלייה האהובה (לא לצלות יותר ממדיום. בשר הפילה הרזה לא מתאים לצליית יתר).
-
- 5. הגשה: מניחים על צלחת 2 כפות קוסקוס פירות יבשים, עליהם מניחים את הפילה ובעזרת מצקת קטנה יוצקים הרוטב מעל ומסביב. להשלמת המנה מניחים מעל 2 גבעולי אספרגוס.