פילה בקר במרק שמן זית ולימון
ניר צוק, השף של מסעדת "קורדיליה" הנפלאה שביפו עם מתכון מקורי במיוחד לפילה בקר, המוגש במרק משכר העמוס בטעמי שמן זית ולימון.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 1 ק"ג פילה בקר
- ½ כוס שמן זית פיקואל "חלוצה"
- ½ כוס מיץ לימון טרי
- 8 עגבניות בשלות
- מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבשר לסטייקים.
- 2. חוצים את העגבניות ומוציאים את תוכנן (המיץ) לתוך קערה.
- 3. מוסיפים לקערה שמן זית ומיץ לימון. מתבלים היטב וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
- 4. על גריל לוהט, צורבים את הבשר למידה הרצויה (מומלץ מדיום).
- 5. מניחים את הבשר בצלחת עמוקה ויוצקים את הרוטב בטמפרטורת החדר. מומלץ להגיש בליווי ירקות בגריל.