רול ירקות תאילנדי
כמה דקות עבודה ומנת אירוח אסייתית מושלמת ובריאה כבר תוגש לאורחים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12 יחידות:
- חבילת דפי אורז
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 2 גזרים חתוכים למקלות דקיקים
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 1 מלפפון חתוך למקלות
- 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנים
- 1 ראש כרובית מפורק לפרחים קטנים
- עלים מ-10 גבעולי בזיליקום חתוכים גס
- לרוטב:
- 1-2 כפות רוטב טריאקי
- 1/2 כפית סויה שחורה
- 2 כפיות סויה בהירה
- 1 כף רוטב שזיפים
- 1/2 כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הרוטב בקערה.
- 2. משרים את דפי האורז בקערת מים פושרים למשך כדקה עד לריכוך.
- 3. מחממים בווק 2 כפות שמן זית, ומטגנים את השום והג'ינג'ר כשתי דקות, מוסיפים את הגזר, פרחי הברוקולי והכרובית, ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים 1/2 כוס מים, את הברוקולי והבזיליקום ומבשלים עוד 10 דקות על אש בינונית. מורידים מהאש לקערה, ומקררים.
- 4. מניחים במרכז כל דף אורז כף מהירקות, 3-4 מקלות מלפפון, ומגלגלים. סוגרים היטב את הרול, ובעזרת סכין חדה חוצים באלכסון. מעבירים לצלחת הגשה עם רוטב בקערית קטנה.