פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      וייסבראטן ברוטב עדין

      הנתח של השפים: וייסבראטן עם רוטב עדין וחורפי של יין ופטריות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      נתח וייסבראטן ( , דרור עינב)
      נתח וייסבראטן ( , דרור עינב)

      מצרכים

      • כמות: 4-5 מנות
      • 1 ק"ג וייסבראטן טרי, חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
      • 3-4 כפות שמן זית
      • 2 סלסילות פטריות שמפיניון, פרוסות לעובי 1 ס"מ (ניתן גם להשתמש פטריות יער)
      • 2 שיני שום, פרוסות דק
      • 1 כוס יין לבן
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 1 כף סוכר חום
      • 2 כוסות ציר בקר/עוף או ציר ירקות או מים
      • 1 כפית גדושה קורנפלור
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • פטרוזיליה קצוצה, להגשה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל רחב ושטוח.
      • צורבים את פרוסות הווייסבראטן כ-2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד (אם הסיר לא גדול מספיק עושים זאת ב-2 נאגלות).
      • 2. מוסיפים עוד מעט שמן לסיר, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום. מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.
      • 3. מוסיפים את היין, הסויה והסוכר החום, ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
      • 4. מוסיפים את ציר הירקות או ציר הבקר. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב הסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סוכר, מלח או פלפל לפי הטעם.
      • 5. מבשלים את פרוסות הוייסבראטן ברוטב 2-3 דקות או עד שהן מבושלות לטעמכם (ניתן להגיש מדיום או לבשל בישול ממושך יותר של 3/4 שעה עד שהבשר רך). אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים או ציר בקר לפי הצורך.
      • 6. מגישים את פרוסות הוייסבראטן עם רוטב הפטריות. מעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -