וייסבראטן ברוטב עדין
הנתח של השפים: וייסבראטן עם רוטב עדין וחורפי של יין ופטריות
נתח וייסבראטן (צילום: דרור עינב)
מחשבון המרות
- כמות: 4-5 מנות
- 1 ק"ג וייסבראטן טרי, חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
- 3-4 כפות שמן זית
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון, פרוסות לעובי 1 ס"מ (ניתן גם להשתמש פטריות יער)
- 2 שיני שום, פרוסות דק
- 1 כוס יין לבן
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף סוכר חום
- 2 כוסות ציר בקר/עוף או ציר ירקות או מים
- 1 כפית גדושה קורנפלור
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פטרוזיליה קצוצה, להגשה
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל רחב ושטוח.
- צורבים את פרוסות הווייסבראטן כ-2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה, מוציאים מהסיר ומניחים בצד (אם הסיר לא גדול מספיק עושים זאת ב-2 נאגלות).
- 2. מוסיפים עוד מעט שמן לסיר, מוסיפים את הפטריות החתוכות ואת השום. מטגנים כ-3-4 דקות עד להזהבה.
- 3. מוסיפים את היין, הסויה והסוכר החום, ומבשלים מעל להבה גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
- 4. מוסיפים את ציר הירקות או ציר הבקר. מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות עד שהרוטב הסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סוכר, מלח או פלפל לפי הטעם.
- 5. מבשלים את פרוסות הוייסבראטן ברוטב 2-3 דקות או עד שהן מבושלות לטעמכם (ניתן להגיש מדיום או לבשל בישול ממושך יותר של 3/4 שעה עד שהבשר רך). אם אין מספיק רוטב, מוסיפים מים או ציר בקר לפי הצורך.
- 6. מגישים את פרוסות הוייסבראטן עם רוטב הפטריות. מעטרים במעט פטרוזיליה קצוצה.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה