וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלעות טלה ברוטב רוזמרין ועלי גפן

מנה מקומית ומקורית מהמטבח של רמה

מתכון מאת: תומר ניב, מערכת וואלה!

מתכונים לראש השנה במטבח של רמה. אפיק גבאי
מתכונים לראש השנה במטבח של רמה

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 שדרות צלעות טלה (בקשו מהקצב שינקה את השדרות כאשר הוא חושף את העצמות העליונות ומנקה את כל השומן העודף והגידים, אפשר לבקש לטחון את שאריות הבשר ולשמור לשימוש אחר)
  • 200 גרם עלי גפן
  • 300 גרם בורגול גס
  • ליטר ציר עוף
  • צרור רוזמרין
  • בקבוק יין אדום באיכות טובה
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הבורגול במים פושרים עד כדי כיסוי כחצי שעה, מסננים.
  • 2. שוטפים ומייבשים את עלי הגפן, קוצצים דק ומטגנים על אש נמוכה עם מעט שמן כ-5 דקות. טוחנים בבלנדר ומערבבים עם הבורגול המסונן.
  • 3. מוסיפים את ציר העוף, היין והרוזמרין. מביאים לרתיחה ומצמצמים בחצי.
  • 4. טובלים את הצלעות, המלח ופלפל ומושחים בשמן. מחממים מחבת כבדה וצורבים על אש נמוכה כ-4 דקות. הופכים וצורבים מהצד השני עוד 4 דקות.
  • 5. לפי מידת העובי של הבשר, מכניסים לתנור (180 מעלות) ל-5 דקות. מניחים לבשר לנוח מספר דקות ופורסים סמוך להגשה.
  • 6. מסננים את הרוטב מהרוזמרין ומחממים את הבורגול. מוסיפים את הרוטב לבורגול ומבשלים כ-5 דקות.
  • 7. מגישים כאשר הצלעות מונחות מעל הבורגול.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully