צלעות טלה צלויות מוגשות עם תפוחי אדמה וירקות שורש

המתכון מאת השף דוד ביטון, מסעדת Olive leaf , שרתון ת"א.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
צלעות טלה ותפוחי אדמה של Olive leaf.
צלעות טלה ותפוחי אדמה של Olive leaf

מצרכים

  • חומרים לשתי מנות:
  • 10 צלעות טלה שלמות עם עצמות מנוקות
  • טימין
  • רוזמרין
  • 3 שיני שום
  • כוס שמן זית
  • מלח ים, פלפל שחור גרוס וכמון
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • לתפוחי אדמה:
  • 3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות
  • 1 בצל פרוס לפרוסות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף טימין קצוץ
  • 1 כף רוזמרין קצוץ
  • 4 שיני שום פרוסות
  • 1/2 כוס נוזל עוף
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את השום המעוך, שמן הזית הטימין והרוזמרין חוצים את הצלעות לשתי חמישיות ומניחים למשך לילה במרינדה.
  • 2. מחממים מחבת כבדה , מניחים את הצלעות וסוגרים מכל הצדדים היטב.
  • 3. מעבירים לתנור בחום גבוה, למשך 12 דקות, מוציאים ונותנים לבשר לנוח ל5 דקות במקום חמים.
  • 4. מכינים את תפוחי האדמה: מאדים את הבצל עם השום והתבלינים בשמן הזית עד ריכוך מערבבים עם תפוחי האדמה ומתבלים, מעבירים לתנור בחום בינוני ואופים עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון חום עמוק וריחם נישא אל הסלון.
  • 5. הגשה: מניחים את תפוחי האדמה במרכז הצלחת ועליהם מניחים את הצלעות, אותן חותכים לשניים ומעמידים אותן בהצלבה, עצם לעצם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully