צלעות טלה ופירות יבשים במילוי חרוסת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 8 צלעות טלה
- 5 משמשים יבשים מגולענים
- 5 תאנים יבשות
- 5 שזיפים מגולענים
- מלח
- פלפל
- שמן זית
- 1/2 ליטר ציר ירקות
- לחרוסת:
- 200 גרם בשר טלה טחון
- 1/2 כוס שקדים
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 1/4 כוס בוטנים
- 3 כפות שומשום
- 1/2 כוס שמן זית
- כפית קינמון
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון טוחנים את כל חומרי החרוסת.
- 2. ממלאים את הפירות יבשים בחרוסת , מניחים בסיר רחב ומוסיפים את ציר הירקות. מבשלים כ-20 דקות.
- 3. מושחים את הצלעות בשמן זית וצולים במחבת חמה כ-2 דקות מכל צד. מוציאים ומתבלים במלח ופלפל.
- 4. מסדרים את הצלעות במרכז צלחת ומסביב את הפירות היבשים.