טלה ברוטב תאנים

מתכון מאת: דורעם גונט, .
אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 4 סטייקים של אוכף טלה, או 4 מנות צלעות טלה, במשקל כולל של כ-800 גרם
  • 5 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס גס
  • 600 גרם תאנים בשלות
  • 1 בצל ירוק
  • 1 1/2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח
  • להגשה:
  • פטרוזליה או כוסברה קצוצות דק

אופן ההכנה

  • 1. משמנים את הבשר בכף אחת של שמן זית ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור גרוס. מניחים לבשר להגיע לטמפרטורת החדר, ובינתיים מכינים את הרוטב.
  • 2. במעבד מזון קטן טוחנים כ-150 גרם תאנים (3-5 יחידות, תלוי בגודל), יחד עם הבצל הירוק, החומץ הבלסמי ושלוש כפות שמן זית. מעבירים את התערובת לסיר קטן, מחממים ומבשלים על סף רתיחה כחמש דקות. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
  • 3. חוצים את התאנים הנותרות לשניים. במחבת כבדה מחממים את כף שמן הזית הנותרת ומטגנים את התאנים, הצד החתוך כלפי מטה, עד שהן מזהיבות קלות (3-4 דקות). מוציאים ושומרים בצד.
  • 4. מוסיפים למחבת את הבשר ומטגנים עד שהוא צרוב יפה ומגיע לדרגת העשייה הרצויה, 2-3 דקות מכל צד, תלוי כמובן בעובי הסטייקים.
  • 5. להגשה: מחלקים את הסטייקים לצלחות, מניחים כמה תאנים מטוגנות בכל צלחת, מזלפים סביב בנדיבות מהרוטב ומפזרים מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצות. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully