צלעות טלה על סלט עדשים
באדיבות השף יניב לוזון ממרכז האירועים קסיופיאה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לסלט עדשים:
- 100 גר' עדשים כתומים
- 100 גר' עדשים שחורים
- 1 גזר קצוץ דק
- 1 זוקיני קצוץ דק
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- ענף טימין קצוץ
- 50 מ"ל שמן זית
- לצלעות טלה:
- 4 צלעות טלה
- ענף טימין קצוץ
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את העדשים היטב ומבשלים בנפרד מספר דקות עד לריכוך, במקביל מקפיצים את הירקות עם מעט שמן זית, מניחים בקערה ומתבלים.
- 2. מתבלים את הצלעות וצורבים על הגריל מכל הצדדים, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8 דקות.
- 3. מניחים במרכז הצלחת, מעט מסלט העדשים, מסדרים מעל את הצלעות, יוצקים משני הרטבים מסביב. ניתן לקשט את המנה עם שום קונפי (שום שבושל בשמן זית, מלח, פלפל וטימין על אש נמוכה עד לריכוך).