וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ממרח שעועית עם טחינה

מתכון בהשראת המטבח הערבי והבלקני של יפו. אפשר להכין מראש ולחמם, רצוי רק לא לשמור במקרר

מתכון מאת: הילה אלפרט, מערכת וואלה

הצעה לתחילת שנת הלימודים: ה-LunchBox האישי של הילה אלפרט (כולל מתכונים). צילום: איתיאל ציון,
הצעה לתחילת שנת הלימודים: ה-LunchBox האישי של הילה אלפרט (כולל מתכונים)/צילום: איתיאל ציון

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 סועדים:
  • 1/2 קילו שעועית בובעס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס טחינה
  • מיץ מחצי לימון
  • 2-3 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • לסלסה עגבניות
  • 2 עגבניות בשלות עזות טעם
  • 1 שן שום קצוצה דק
  • ½ פלפל חריף טרי, חף מזרעים קצוץ דק
  • ¼ כוס פטרוזליה קצוצה דק
  • ½ כף מחוקה מלח
  • להגשה:
  • בצל ירוק קצוץ דק

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השעועית למשך 12 שעות במים קרים, אותם מחליפים מדי פעם. המתכון דורש את קילופה של השעועית, לא צעד קשה במיוחד - אחרי ההשריה הארוכה במים, הקליפה הדקיקה פשוט ניתקת ממנה בקלות רבה.
  • 2. לאחר מכן מסננים את השעועית ומעבירים לסיר, מכסים אותה במים, מוסיפים את שמן הזית, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים בסיר מכוסה, כשמדי פעם בוחשים. בשלב זה השעועית תתחיל להתפורר והמים יתאדו. משהייתה השעועית למחית דלילה מסירים אותה מהאש, מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון, השום והמלח, לצד בחישה נמרצת. אם יצא סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים חמים.
  • 3. טועמים ומתקנים תיבול. קוצצים את העגבניות ומערבבים את כל חומרי הסלסה. שוב טועמים ומתקנים תיבול. כל סועד מקבל קערה בה מסבחה שעועית מעליה הסלסה ומעל הכל בצל ירוק קצוץ. אפשר גם להוסיף ביצה קשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully