- 1. משרים את השעועית למשך 12 שעות במים קרים, אותם מחליפים מדי פעם. המתכון דורש את קילופה של השעועית, לא צעד קשה במיוחד - אחרי ההשריה הארוכה במים, הקליפה הדקיקה פשוט ניתקת ממנה בקלות רבה.
-
- 2. לאחר מכן מסננים את השעועית ומעבירים לסיר, מכסים אותה במים, מוסיפים את שמן הזית, מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים בסיר מכוסה, כשמדי פעם בוחשים. בשלב זה השעועית תתחיל להתפורר והמים יתאדו. משהייתה השעועית למחית דלילה מסירים אותה מהאש, מוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון, השום והמלח, לצד בחישה נמרצת. אם יצא סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים חמים.
-
- 3. טועמים ומתקנים תיבול. קוצצים את העגבניות ומערבבים את כל חומרי הסלסה. שוב טועמים ומתקנים תיבול. כל סועד מקבל קערה בה מסבחה שעועית מעליה הסלסה ומעל הכל בצל ירוק קצוץ. אפשר גם להוסיף ביצה קשה.